Koh Tao je najbolji ronilački otok na Tajlandu!

Pin
Send
Share
Send

Nisu svi gradovi i otoci Tajlanda jednako bučni i prepuni. Postoje rezervirana mjesta na kojima se možete prepustiti opuštanju - natopite se tajlandskim plažama, ronite, uživajte u komuniciranju s tropskom prirodom. Jedan od njih je Otok Koh Tao (Koh Tao). Smješteno je 83 kilometra jugoistočno od grada Chumphon i dio je arhipelaga Koh Samui, njegove najsjevernije točke. Otok je malen, svega 22 četvorna metra. kilometara zemlje, a na njoj stalno živi 2 tisuće ljudi. U jeku sezone ima više turista. Pročitajte više o izletima na otoke Koh Tao i Nang Yuan.

Raj za ronjenje na otoku Koh Tao

Otok Koh Tao na Tajlandu - mjesto je pomalo specifično. Većina plaža na njemu ne zadovoljava visoke estetske zahtjeve - kamenje i stijene nalaze se u vodi. Ali ovo je zaista najbolji otok za ronioce. Voda je čista, bistra, a biljni i životinjski svijet pod površinom mora još je bogatiji nego na obali. Pročitajte više o ronjenju na Tajlandu.

Svatko tko se nikada nije okušao u ronjenju, može to naučiti u nekoj od škola ronjenja koja postoji u svakom kutku otoka. Možete čak dobiti službenu potvrdu ronioca u dubokom moru. U isto vrijeme, usluge ronilačkih centara na otoku među najjeftinijim su u zemlji (pročitajte više o ruskoj ronilačkoj školi u Koh Tau). Mladi i ludi ljudi to cijene, pa je Koh Tao jedno od omladinskih odmarališta na Tajlandu. Nešto poput otoka Phi Phi ili Phangan ... posljednji put mjesečno održavaju zabave na plaži zvane Full Moon Party.

Ronilačka mjesta (najbolja mjesta za ronjenje)

Koju obalu otoka Koh Tao odabrati

Zapadna obala Koh Tao je najnaseljenija. Postoje i dvije glavne plaže - Mae Haad i Sayri, Oko njih je koncentrirana gotovo cjelokupna turistička infrastruktura, u kojoj se odvija glavni stranački život. Ali same plaže nisu daleko od idealnih - kamenje, stijene. Mali pijesak plaže na Koh Tao smješten istok i jug. Odlazeći do istočne obale, dobit ćete željeni mir i tišinu. S njima su samo dva hotela i restoran. Plaža Mango najsjevernija je i najljepša plaža na Koh Tao, do koje nije lako doći zbog nedostatka puta uz obalu, morat ćete proći kroz same dubine otoka.

Plaža Sayri

Plaža Mae Haad

Plaža Mango

Plaža Jansom

Svaka plaža ima standardni set plaćene zabave. No, najveći broj restorana, salona za masažu, trgovine najam bicikala i trgovine nalaze se na zapadu.

Ostanite program na otoku Koh Tao

Na ovom komadu zemlje usred Tajlandskog zaljeva nema povijesnih znamenitosti. Ali bit ćeš onoučiniti na otoku Koh Tao, Prije svega, uživajte u tropskoj prirodi. I na obali, i pod vodom. Prekrasni slapovi, platforme za razgledanje. Jedna od najpoznatijih promatračkih točaka nalazi se na malom otoku Nang Yuan, koji je privatni teritorij. Ako na njemu ne odsjedate u hotelu, onda za posjet morate platiti 100 bahta.

Na svakoj plaži možete unajmiti jet ski, kajak i skijanje na vodi. Kupovina na Koh Tao nije previše uzbudljiva. Postoji nekoliko mini tržnica formata sedam-jedanaest, trgovine u kojima se prodaje voće. Cipele, suveniri, nacionalna odjeća prodaju se u trgovinama koncentriranim oko plaža. Pri kupnji je važno pravilno kupovati na tržištima Tajlanda.

Jedino mjesto za zabavu u mraku su barovi i diskoteke na plaži Sayri.

Otočni hoteli

Hoteli u gradu Koh Tao postoje sve vrste. Za romantičare, pristaše praktičnosti, ljubitelje udobnosti, kao i one koji su spremni provesti noć ispod palminog lišća u pijesku, ako samo jeftinije. Kuće nisu samo uz obalu, već i na stijenama, među palmama. Otok Nang Yuan ima privatno odmaralište s privatnom plažom. Čak i ako se smjestite u kolibi poput one u kojoj je boravio Signor Robinson, zasigurno će se pokazati da je besplatni Wi-Fi. Pročitajte više o tome kako pronaći i rezervirati hotel na Hotellook.ru i RoomGuru.ru.

Izbor najjeftinijih hotela u Koh Tao

Prijevoz

Moguće je da postoji zavjera otočana, ali ih možete unajmiti prijevoz na otoku Koh Tao košta od 150 do 200 bahta (pročitajte više o iznajmljivanju bicikla u Tajlandu). Bez obzira na vrstu - bicikl na dan na raspolaganju ili brod, dostava na otok Nang Yuan. Otok je malen, pa ako ste u dobroj formi, možete prošetati. Ali ako uzmete bicikl, tada su najmoćnije i s dobrim kočnicama - spusti i usponi prilično strmi.

Kako doći do otoka Koh Tao

Još jedna značajka otoka Koh Tao u Tajlandu je nepostojanje aerodroma na otoku (najbliža zračna luka na Koh Samui). Stoga, ako se pitate "kako doći do otoka Koh Tao"tada se spremite na prilično dugo putovanje brodom. Iako to povećava atraktivnost putovanja. Trajekti polaze iz gradova Chumphon, provincije Surat Thani i iz Koh Samuija. Na tim se točkama nalaze zračne luke, ali oni ne prihvaćaju nikakve izravne letove iz Rusije. Morate izvršiti transfer u Bangkoku ili na Phuketu, najpopularnijem putu sa glavnog grada Suvarnabhumi, gdje možete kupiti složenu kartu (ili putem web stranice tvrtke 12 Go Asia), koja uključuje ne samo zrakoplovna putovanja, već i transfer do av autobusom i trajektom Nešto kasnije napisat ćemo detaljniji članak o tome kako doći do otoka Koh Tao na Tajlandu.

Karta otoka Koh Tao s hotelima

Pin
Send
Share
Send

Pogledajte video: Najljepsi nacionalni park Tajlanda (Travanj 2020).