Plaže Koh Phangan

Pin
Send
Share
Send

Plaže na Koh Phanganu vrlo su različite jedna od druge. Stoga je vrlo važno ne pogriješiti kad odaberete destinaciju za odmor, jer se u protivnom ljubitelji tišine mogu dobro naći na zabavi Haad Rin, i obrnuto, aktivni mladići su u pustinji, gdje ćete prije zabave morati voziti motocikl ili tuk-tuk. Na otoku postoji više od tri desetine plaža, ako računate na najmanju.

Plaže na karti Phangan

Popis Phanganskih plaža:

 • Da je Rin Nok,
 • Da je Rin Nye
 • Mae Had,
 • Haad Yao West,
 • Chao Pao,
 • Imao salatu
 • Sikantang,
 • Ban Kai
 • Ban Tai
 • Chaloklum,
 • Thong Sala,
 • Bang Charu
 • Shritana,
 • Tong Nai Ban.

Glavni su savjeti za odabir destinacije za odmor sljedeći. Osamljena mjesta nalaze se na istoku i sjeveru Phangana, gdje osim hotela i nekoliko restorana praktički nema ničega. Nekima nema normalne ceste (čak i šljunkare) i tamo morate stići brodom. Takva nepristupačnost čini ih malo popularnima među turistima i kao rezultat toga ima malo ljudi, općenito - idealno mjesto za one koji se žele povući.

Za posjetitelje je bolje ne naći bolje od Phanganskih jugoistočnih plaža. Ovdje se nalazi čuveni Haad Rin, gdje se svakog mjeseca održava Party punog mjeseca - velika diskoteka na obali koja okuplja tisuće ljudi. U ostale dane (u visokoj sezoni) glazba obično zvuči i nakon zalaska sunca, tako da ovo mjesto nije za opuštajući odmor. Ali ako dođete u nisku sezonu, na primjer, u svibnju i ne dođete na zabavu punog mjeseca, onda je u večernjim satima na plaži prilično mirno i nema puno ljudi.

Zapadna obala otoka je raznolika - postoje mirni dijelovi obale u kojima postoji samo nekoliko hotela s bungalovima, a postoje i živahniji, koji imaju čak i barove s glazbom. Ali u svakom slučaju ne stižu do Haad Rina, a ovdje nije osobito bučno i ima puno ljudi.

Had Rin Nok (Haad Rin Nok, Sunrise Beach)

Na ovoj plaži svakodnevno se održavaju zabave, a jednom mjesečno - party punog mjeseca. Had Rin Nok - za fanove velikih kompanija i zabavu do jutra. Za to je sve što trebate - barovi sa moćnim zvučnicima, restorani, veliki izbor smještaja, vodene aktivnosti, odbojka i nogomet na plaži. Ovo je najviše mladenačka plaža na Koh Phanganu.

Video Haad Rin Nok

Had Rin Nai (Sunset Beach)

Drugo ime "Sunset Beach" - govori samo za sebe: ovdje su vrlo lijepi zalasci sunca. No, za odmor na plaži ovo nije najbolje mjesto, jer je njegova širina samo nekoliko metara, a u nekim područjima voda uglavnom ide izravno na drveće koje stoji na obali.

Unatoč tome, ima dosta hotela, jer odavde možete prošetati do Haad Rin Nok-a, gdje se nalazi glavno druženje Phangana. Tu je i pristanište s kojeg možete ploviti do pristaništa Velikog Bude u Samui za 200 bahta. U blizini je gradić u kojem ima svega: restorani, klubovi, barovi, saloni za masažu, putničke agencije, banke, iznajmljivanje motocikala i još mnogo toga.

Video Haad Rin Nye

Mae Haad

Plaža je smještena 3 km zapadno od uvale i sela Chaloklum. Jedno od najboljih mjesta za ronjenje i snorkling, jer je Mae Had okružen veličanstvenim koraljnim grebenom.

Obala je podijeljena na 2 dijela - zapadni i istočni. Na zapadu je puno više hotela i turista, jer je ovaj dio duži i ugodniji. Na istoku je puno manje turista, nije toliko čisto kao u zapadnom dijelu. Uglavnom ga koriste lokalno stanovništvo za spremanje svojih brodica. No, najvažnije obilježje Mae Hada je otok Koh Ma smješten nasuprot njega, do kojeg se pijeskom može doći za 3 minute pri plimi, u vodi do visokog plime ili do koljena. Otok također ima svoju plažu.

West Had Yao (zapadni Haad Yao)

Jedna od najnaseljenijih turističkih plaža na zapadu Phangana. Ovdje postoji nekoliko zabavnih sadržaja: barovi, restorani, supermarketi, trgovine suvenirima, saloni za masažu, iznajmljivanje automobila i motocikala i mnogi drugi civilizacijski atributi. Ovo je mjesto za one koji ne vole dosaditi.

Chao Phao

Popularna plaža u Phanganu s razvijenom infrastrukturom i pristupačnim troškovima života. Sastoji se od nekoliko uvala i uvala, ograđenih od ostatka plaža kamenitim formacijama. Ovdje dubina mora ne ovisi o plima, kao u većini drugih mjesta. Možete unajmiti brod i otići na vožnju morem. Udaljenost od koraljnog grebena je 150 m, pa je ovo dobro mjesto za ronjenje i ronjenje.

Imao salatu

Prilično skupi hoteli nalaze se na plaži Haad Salad, ali postoji nekoliko mjesta s bungalovima u kojima možete odsjesti puno jeftinije.

Ovo je popularno turističko mjesto u Phanganu sa supermarketom, restoranima, barovima, salonima za masažu, bankomatima i internetskim kafićem. Mnoge turističke agencije ovdje imaju svoja predstavništva. Po želji možete unajmiti kajak. Na 200 metara nalazi se koraljni greben - omiljeno mjesto za ronioce.

Plaža Sikantang (Seekantang)

Ova plaža na Koh Phanganu popularna je po tome što se nalazi iza Haad Rin-a, ali istovremeno nije baš zabavna. Mjesta su vrlo lijepa, nema puno ljudi. U večernjim satima je tiho (posebno u istočnom dijelu), samo za dane punog Mjeseca možete čuti glazbu susjeda. Na zapadu, Cocohut Beach Resort ima bar s zvučničkim sustavom, pa ponekad postoje i diskoteke.

Video za plažu Seekantang

Plaža Ban Kai

U stara vremena, zlato se miniralo na ovom području Phangana, a sada je prilično popularna plaža s barovima, hotelima i trgovinama. Ali ovdje je mnogo mirnije nego na Haadu Rinu.

Ban Tai

Još jedna plaža za ljubitelje zabave i noćnog života. Ovdje se jednom mjesečno održavaju zabave Black Moon Culture. Party se odvija na zapadnom dijelu obale, bliže Ban Kai-u.

Čitav život koncentriran je u blizini obale, a ako je Haad Rin pun barova, restorana i hotela daleko od mora, to nije slučaj. U zapadnom dijelu Ban Tai je pristanište s kojeg se može doći do Samuija.

Plaža Chaloklum

U Chaloklumu postoji jedna luka, pa ima dosta brodova i lokalnih brodica. Dostupna je jeftina morska hrana.

Vjeruje se da je ovdje najbolje mjesto za surfanje u Koh Phanganu, jer kad je vjetar na moru, često postoje visoki valovi. Ali za kupanje su prikladni samo istočni i zapadni dio (prilično fino), jer je pristanište smješten u središtu, a plaža tamo nije baš lijepa. Infrastruktura je dobro razvijena, postoje dućan 7/11, restorani, hoteli. Ali budući da je ovo više jedno tajlandsko selo, nećete naći diskoteke i posebne zabave. Općenito, prema našem mišljenju, ovo nije najbolje mjesto za odmor na plaži, ovdje je teško osjetiti tropsku idilu.

Thongsala (Thongsala)

Ovo je glavno naselje na otoku Phangan. Ovdje dolaze gotovo svi brodovi s kopna, s otoka Koh Samui i Koh Tao. Ovdje je najbolje mjesto za kupovinu, veliki izbor jeftinih pansiona (u niskoj sezoni možete boraviti 300 bata u klimatiziranoj sobi s hladnjakom i televizorom), brojne turističke agencije i iznajmljivanje motocikala (gotovo na svakom koraku), postoji noćna tržnica i jedini supermarket na cijelom otoku Tesco Lotus s proizvodima i nekim proizvodima za kućanstvo, poput električnih štednjaka.

Ako ste došli na Koh Phangan na odmor na plaži, bolje je ne naseljavati se ovdje, jer blizina pristaništa ostavlja svoj trag - more nije baš čisto, brodova ima puno, a obala je uska. Iako možete pronaći kompromis, budući da se do susjedne, rijetko naseljene i dobre plaže Nai Wok doista može doći za 15-20 minuta. U samom gradu nema noćnog života, ali uz cestu na istoku naći ćete piće s pićima s pristupačnim djevojkama.

Bang Charu

Plaža Bang Charu odlična je alternativa Tongsala. Oni slijede jedni druge, ali obala Bang Charu nije čak ništa, nema mnogo ljudi. Istovremeno, kupovina u Tongsali i barovi na glavnoj cesti bit će vam dostupni. Obala je široka, puno pijeska. Tu su i stadion i škola tajlandskog boksa.

Plaža Srithanu

Ako vas zanima stvarni život Tajlanđana, onda se smjestite na ovoj plaži. U blizini je selo, čiji je život isti kao prije nekoliko desetaka godina na Phanganu. Vidjet ćete kako su mještani živjeli prije „osvajanja“ otoka od strane turista. Jedna od atrakcija Sritanu je jezero Laem Son, koje sadrži improvizirane vodene atrakcije. Ljudi na Sritani nemaju puno odmora. U isto vrijeme, ako se malo odselite od obale, naići ćete na putničke agencije, trgovinu 7/11 i najam motocikala.

Thong Nai Pan

Plaža se nalazi na sjeveroistoku Phangana. Sastoji se od dva dijela, međusobno slična i razdvojena stijenom. Infrastruktura je razvijenija na jugu - postoji čak 7-Eleven. Kako nije lako doći ovdje, cijene u trgovinama su više nego na drugim mjestima. Tong Nai Pan prilično je prepun, nalazi se promatračnica s veličanstvenim pogledom na otok i zaljev. Kućište je i skupo i jeftino. Do nje se može doći motociklom kroz središte otoka. Istina, cesta se na pola puta okreće od asfalta do šljunka, tako da je bolje za početnike bicikliste da ne riskiraju. Tong Nai Pan dobro je mjesto za doček izlaska sunca (oko 6 sati ujutro).

Pin
Send
Share
Send

Pogledajte video: Domek na plaży 50 zł za noc! Tajlandia - Koh Phangan - Bottle Beach (Travanj 2020).