Ronjenje u Pattaya

Pin
Send
Share
Send

Ronioci u Pattayu odavno su ranjeni. Veličanstveni Tajlandski zaljev, blizina podvodne flore i faune onima na otocima Andaman i Nicobar, jeftinost svega i svačega, dobro razvijena ronilačka infrastruktura - sve je to ronjenje učinilo popularnom aktivnošću među turistima.

Unatoč činjenici da se najbolja mjesta za ronjenje nalaze na određenoj udaljenosti od grada, Pattaya je prikladno mjesto za odmor i udobna baza za pretovar.

Gdje roniti u Pattaya

Podvodni svijet, čak i u blizini urbanih plaža, zadovoljava raznolikošću i raznolikošću. Već ovdje nailazimo na morske zvijezde i kornjače, male primjerke morskih pasa i hobotnica. Zanimljivo je da u cijelom Tajlandskom zaljevu ima mnogo morskih jegulja, ali za razliku od Crvenog mora, male su i dobronamjerne. Postoje čak i oni koji turiste, radi zabave, hrane vilicama iz vilice.

Malo dalje, već na koralnim grebenima dalekih i bliskih otoka Pattaje, možete vidjeti luksuzne spužve i šarene koralje. Mnogo je svijetlih glista i ionako prilično velikih morskih pasa.

Ronioce početnike posebno privlače tridakne srednje veličine i luksuzni morski ljiljani. A ovdje, na koraljnim grebenima, živi bezbroj sitnih vrsta riba. I često ronjenje s ronilačkim alatom upadaju u tako guste klatne koji gube orijentaciju u prostoru.

A sami koralji u Tajlandskom zaljevu su impresivni. Postoje žičani, vatreni, meki koralji, mozgovi raznih oblika i veličina. Mnogi profesionalci vrlo su zadovoljni što su sami grebeni prilično udaljeni od prenapučenih plaža, tako da nisu onečišćene toliko intenzivno kao, na primjer, u Crvenom moru, i oduševljavaju ronioce raznolikom iz godine u godinu.

Malo dalje, na području otoka Koh Ring i Koh Samet, naiđu na smiješne velike riblje kuglice, nabrekle plahom promjera gotovo do pola metra i lijepe padine. Svi se oni, zajedno s morskim psima, skrivaju pod koraljima, pa ih trebate potražiti na samom dnu.

Usput, optimalna dubina za ronjenje i promatranje različitih životinja na otocima Pattaya iznosi 16-20 metara. Dublje broj stanovnika već se smanjuje, ali sitnica živi blizu površine.

Najbolje vrijeme za ronjenje

Povijesno, ronjenje je privuklo mnoge. Stoga je ovaj sektor turističke infrastrukture ovdje dobro razvijen. Na gradskoj plaži postoji nekoliko ureda u kojima možete uzeti opremu i zaposliti instruktora. U mnogim od njih, usput, rade i vodiči na ruskom jeziku.

Na more možete otići na posebnom ronilačkom brodu ili na jednostavnom ribarskom brodu. U drugom slučaju, međutim, udobnost nije zajamčena.

Većina ureda u Pattaji pruža usluge obuke ronjenja za najpopularnije programe - PADI i SDI. Važno je da na vrhuncu turističke sezone - na novogodišnje praznike - ovdje ne bi smjeli certificirani ronioci: svi vodiči i plovila rade za početnike koji dobro plaćaju, tako da nitko nema vremena obratiti dužnu pozornost majstorima.

Također je važno da od lipnja do studenog u Pattayi bude kišno razdoblje, a ronjenje u takvim uvjetima neće uvijek biti ugodno.

I posljednja stvar: jednom kad ste u Pattayi, nemojte odmah pokušati doći do Farskih otoka ili ići na jug. Iskusni ronioci kažu da se u blizini ima što vidjeti. I tek nakon što se ovdje upoznate s glavnim predstavnicima faune, počnite polako proširiti područje podvodnih promatranja.

Cijene ronjenja u Pattaya

Procijenjeni trošak ronjenja:

  • 2200 bah - ronjenje Pro (za certificirane ronioce),
  • 2750 baht - Prva oprema za ronjenje (bez certifikata).

Ova cijena obično uključuje: transfer, informiranje s instruktorom koji govori ruski jezik, dva zarona. Pročitajte više i rezervirajte.

Pin
Send
Share
Send

Pogledajte video: Razglednica "Tajland" epizoda 6 Thailand episode 6 (Travanj 2020).