Plaža Chung Mon na Koh Samui

Pin
Send
Share
Send

Plaža Choeng Mon (Choeng Mon, Choeng Mon, plaža Choeng Mon) nalazi se na sjeveroistoku Koh Samuija u Tajlandu, dužina je oko kilometar. Obala je pješčana i čista, postoje ležaljke i suncobrani. Većina ljudi smještena je u središtu plaže, a gotovo nitko nije sa strana. Ulaz u vodu je blag, što je odlično za obitelji s djecom.

Plaža Chong Mon na mapi Samui

Odatle je lako hodati vodom do malog otoka Koh Farn Noi. Tamo možete ići na snorkling (snorkelling) i samo uživati ​​u prekrasnom pogledu. Otok je u neposrednoj blizini Baiyoke morske obale Samui i Samui Honey Cottages.

Po našem mišljenju plaža Chong Mon jedna je od najboljih na Koh Samui. Prosudite sami:

 1. Od zračne luke Choeng Mong se može doći za samo 10-12 minuta.
 2. Tu je sva infrastruktura: hoteli različitog cjenovnog raspona, restorani, barovi, putničke agencije, trgovine (uključujući supermarkete 7-Eleven i Family Mart), saloni za masažu, ljekarne i još mnogo toga.
 3. Unatoč svim infrastrukturama, ovo je prilično mirno mjesto, bez bučnih diskoteka i noćnog života. Pogodno je za opuštajući odmor.
 4. Širina obale Chong Mon gotovo je jednaka plažama Chaweng i Lamai, 15-25 metara (ovo je važno, jer su mnoge plaže na otoku uske, svaka 3-5 m), a nema puno ljudi.
 5. Postoje vodene aktivnosti: skijanje, motocikli, gnjuranje, ronjenje, vožnja kajakom. Sa sjevernog dijela plaže je vrlo blizu polja s mini golfom.
 6. U roku od 5-7 minuta možete se voziti do glavnih atrakcija Samuija - Velikog Bude i Wat Plai Laema.

Infrastruktura Chung Mon

U blizini plaže nalazio se gradić u kojem možete jesti u restoranu, sjesti u bar, opustiti se u salonu za masažu, kupiti hranu i industrijsku robu (odjeća, obuća, kupaći pribor, uključujući djecu). Ali nemojte se uznemiriti riječju "grad" - nema visokih uspona (zgrade su obično dvoetažne) i postoji samo jedna cesta koja vodi oko 150-200 metara od mora (to jest, prometna buka se ne čuje na plaži i automobili nisu vidljivi ).

Ovu plažu preporučujemo parovima s djecom, ljubiteljima opuštajućeg odmora sa svim sadržajima, ljubiteljima prekrasnog pogleda. Ali tulumari i mladi na plaži Chong Mon nisu posebno voljeni jer nema noćne zabave, bučnih diskoteka i mnogo barova s ​​djevojkama. Međutim, ako želite, možete otići do Chawenga po njih, jer putovanje na motoru traje samo 10-12 minuta. Također, neće se svidjeti ljubiteljima divljih odmora koji više vole potpunu izolaciju i odsustvo trgovina, putničkih agencija i drugih blagodati civilizacije. Trebali bi obratiti pažnju na zapadne plaže Samui, gdje se na obali nalazi samo nekoliko desetaka bungalova, iza kojih počinje šuma.

Fotografije

Kako doći do plaže Choeng Mon

Do Chung Mon-a možete doći samo taksijem. Javni prijevoz - pjesmice koje voze otočkom obilaznicom ne idu ovdje. Do zračne luke treba oko 10-12 minuta, od Nathona (gdje stiže većina trajekata s kopna) - 25-30 minuta. Jeftinije je uzimati ne klimatizirane Taxi-metre, već tuk-tuk (otvorene pickupe, poput pjesama). Cijena taksi-metra iznosi 400-600 bata i više. A u tuk-tuku se možete baviti po pola cijene.

Hotelski prijevoz može se rezervirati unaprijed.

Hoteli na Choeng pon

Na plaži Choeng Mon postoji puno skupih hotela koji pružaju vrlo dobru uslugu. Obično su u obliku kuća i bungalova, smještenih na 1. liniji. Cijene ovise o klasi i sadržajima. Proračunato kućište smješteno je daleko od mora, obično preko puta.

Preporučeni hoteli s 4-5 zvjezdica na Choeng Mon:

 • Odmaralište Koh Samui Beach Resort,
 • Vile Royal Muang Samui,
 • Kuća za plažu Imperial Boat House,
 • Resort & Spa Deva Samui.

Jeftino kućište:

 • Boutique Resort Arayaburi,
 • Boutique Hotel Green Bay View Samui,
 • Sunset Inn.

Pin
Send
Share
Send

Pogledajte video: PS Thana Resort. Samui Thailand. Chong Mon Beach. Самуи, Пляж Чонг Мон (Travanj 2020).