Hramovi Phuket Town

Pin
Send
Share
Send

Hramovi grada Phuketa na desetine su, budući da je u prošlosti ovdje na Phuketu živio i radio veći dio stanovništva. Na tolikoj plaži na Phuketu ili u bilo kojem drugom području otoka nema toliko vjerskih svetišta. Pored uobičajenih tajlandskih budističkih hramova, postoje i kineski, ali o njima smo pisali u zasebnom članku. Postoji i par indijanskih.

Temples Phuket Town na karti

Svi hramski kompleksi imaju svoje karakteristike i grade se u različito vrijeme. Lokalni stanovnici svakodnevno ih posjećuju kako bi sadili tamjan i nudili cvijeće. A ako ste se nastanili u glavnom gradu otoka, onda je grijeh ne posjećivati ​​nijedan od hramova. U ovom ćemo se pregledu usredotočiti na glavne.

Wat Putta Mongkon (Wat Mongkol Nimit)

Ono je najvažnije u glavnom gradu. Budući da je dobro smješten u središtu Starog grada (ulica Dibuk), ponekad se naziva i Wat Klang ("Središnji"). Vrlo cijenjen od strane lokalnih stanovnika. Na teritoriju se nalazi stara građevina u kinesko-portugalskom stilu, u kojoj žive redovnici. Barem radi ove arhitektonske i povijesne atrakcije vrijedi posjetiti Wat Putta Mongkon. Unutar glavne zgrade nalazi se kip Sjedećeg Bude, a uz nju je chedi (pagoda).

Wat Kajonrangsan (Khachon Rangsan)

Glavna značajka ovog hrama je da je glavna zgrada, u kojoj se nalaze statue Bude, izrađena ne na tajlandskom, već u europskom stilu. Nema ih više nigdje drugdje na Phuketu, a vjerojatno ni na cijelom Tajlandu. Na licu mjesta je i desetak cedisa. Wat Kajonrangsan nalazi se na cesti Ranong, pored autobusnog stajališta do plaža.

Watit songkram

Ovaj se hram nalazi na sjeveru grada Phuketa i poznat je po velikom broju skulptura Nagasa - mitskih životinja s glavom zmaja i tijelom zmije. A na teritoriju Wat Wichit Songkrama postoji staro stablo, koje je također cijenjeno.

Wat kosit wihan

Hram Wat Kosit Wihan nalazi se na autocesti Thep Krasattri, sjeverno od grada Phuketa. Najstarija je u okrugu, prve građevine potječu iz sredine 18. stoljeća. Na velikom teritoriju nalaze se mnoge drevne i nove građevine hrama. Glavna stvar nalazi se na malom brdu, odakle se otvara dobra panorama grada i planina u daljini.

Charoen samonakit

Prilično zanimljiv, iako mali, hram Charoen Samanakit nalazi se u podnožju Monkey Hill-a, što je odličan promatrač. Unutar glavne zgrade nalazi se statua Sjedećeg Bude okružena redovnicima.

Indijski hramovi Grad Phuket

Postoje dva glavna, a oba se nalaze u blizini - Gurdwara Siri Guru Singh Sabha i Onda Day Udapanifoundation.

Imaju sva arhitektonska i stilska obilježja svojstvena indijskim hramovima - kupole, ukrasne rešetke na prozorima, murti Božanstava i Veliki Gurui (učitelji). Smješten na cesti Suthat, na 5 minuta hoda od Wat Wichit Songkrama.

Najbolji izleti na Phuket

Phuket ima veliki izbor izleta, najbolji su predstavljeni u nastavku.

Pin
Send
Share
Send

Pogledajte video: PHUKET Weekend Market - Best Thai food market on the island! Phuket Attractions - Phuket, Thailand (Travanj 2020).