Zračna luka Nakhon Si Thammarat u Tajlandu

Pin
Send
Share
Send

Zračna luka Nakhon Si Thammarat (Zračna luka Nakhon Si Thammarat) nalazi se na 14 km od istoimenog grada. Mjesto je popularno kod povoljnih turista koji si ne mogu priuštiti skup let za Samui. Cijene su ovdje mnogo niže, ali uz trošak vremena, jer prvo trebate doći do pristaništa Donsak od zračne luke oko 1,5 sat, a potom transfer trajektom do Samui, Koh Phangan ili Koh Tao.

  • Službeno ime: Zračna luka Nakhon Si Thammarat
  • IATA kôd: NST
  • ICAO kôd: VTSF
  • Broj telefona: +66 75 450 545
  • Službena web stranica: nema
  • Kupite ulaznice: ovdje ili ovdje
  • Rent a car: ovdje
  • taksi: naručiti

Pogledajte i podatke o ostalim aerodromima u Tajlandu.

Zračna luka započela je s radom 1. prosinca 1998. godine. Godine 2015. dobila je međunarodni status, a sada planiraju letjeti čarterima iz nekih susjednih zemalja. Tijekom šest mjeseci obnove povećane su piste, površina je povećana na 3.000 četvornih metara. m, izgrađen je novi putnički terminal. Godišnji protok putnika premašio je milijun. Trenutno je terminal zračne luke mali, tu je kafić, suvenirnica.

Zračna luka Nakhon Si Thammarat neprestano se natječe sa zračnom lukom Surat Thani, jer isto toliko treba i za pristanište Donsak. Odabir je vaš i trebao bi biti vođen cijenom ulaznice u odabrani dan jer može varirati. Do Koh Taoa, bliže zračnoj luci Chumphon.

Zračna luka Nakhon Si Thammarat na mapi Tajlanda

Airlines

Trenutno zrakoplovne kompanije Nok Air, Lion Air i Air Asia lete ovdje iz Bangkoka (Don Muang Airport). Dnevno više od desetak letova.

Kalendar s niskim cijenama

Kako doći do Koh Samui, Phangan, Koh Tao

Ako putujete na otoke, onda ima smisla kupiti opsežnu avionsku kartu, uključujući autobus do pristaništa Donsak i trajekt za Samui, Phangan, Koh Tao. Prodaju ih Air Asia i Nok Air. Ukrcavanje u autobus može potrajati oko sat vremena, ali puno je jeftinije nego da uzmete taksi i vozite samostalno. Imajte na umu da od zračne luke nema autobusa ili minibusa. Ovdje možete uzeti taksi ili unajmiti automobil. Usput, potonja opcija vrlo je dobra za putovanja oko Samuija, ne preporučujemo putovanje automobilom do drugih otoka.

Prvo, svi dolasci sa složenim ulaznicama stoje u red, a to može biti stotinu ljudi. A prijevoz neće napustiti dok posljednji kupac ne dobije kartu i pređe "prag" autobusa.

Ako krenete sami, tada biste trebali očekivati ​​da je posljednji trajekt u 18 sati (u 19 sati se otkazuje s vremena na vrijeme), a ako stignete kasnije u 16:30, možda nećete imati vremena doći do pristaništa (što je oko sat i pol). Ali ne morate provesti noć na aerodromu, jer ima dovoljno hotela i u gradu i u blizini pristaništa.

Možete potražiti sveobuhvatne karte na otoke na stranici 12go.asia.

Pin
Send
Share
Send

Pogledajte video: นงเครองบนจากนครศร ไปทำงานแทนเจาะนำมน ทะเลอาวไทย (Travanj 2020).