Zračna luka Udon Thani

Pin
Send
Share
Send

Zračna luka Udon Thani (eng. Udon Thani International Airport, Tajland, ท่าอากาศยาน อุดรธานี) ima međunarodni status i nalazi se na jugozapadnom periferiji Udon Thanija.

  • Službeno ime: Međunarodna zračna luka Udon Thani.
  • IATA kôd: UTH.
  • ICAO kôd: VTUD.
  • Službena web stranica: br.
  • Kupite ulaznice: ovdje ili ovdje
  • Rent a car: ovdje
  • transferi: naručiti

Za turiste je Zračna luka Udon Thani zanimljiva po tome što je najbliža Laosu, odatle do granice idite malo više od sat vremena. Stoga se ovdje obavljaju letovi iz mnogih turističkih mjesta, osim Bangkoka - Pattaya, Phuket, Chiang Mai. Godišnji protok putnika je 2.350.000.

Vidi također: popis aerodroma u Tajlandu.

Zračna luka Udon Thani na mapi Tajlanda

Infrastruktura

Zračna luka Udon Thani smještena je u dvokatnoj, vrlo izduženoj zgradi. U unutrašnjosti se nalazi sve što trebate - zrakoplovne police, s desetak malih trgovina, nekoliko kafića i restorana, iznajmljivanje automobila, stalak s narudžbom minivana i taksija. Sve je to na 1. katu. Drugi kat je zona odlaska, što je dopušteno samo na ulaznicama.

Na izlazu je veliko parkiralište.

Zrakoplovne tvrtke koje lete do zračne luke Udon Thani

Dnevne letove obavljaju Nok Air, Thai Airways, Lion Air, Air Asia, Thai Smile. Svakoga dana iz Bangkoka kreće desetak letova i nekoliko iz Chiang Maija, Phuketa i Pattaye.

Međunarodna komunikacija gotovo da i nije razvijena, samo K-Mile Air ima niz letova iz Hanoja i Hong Konga.

Kalendar s niskim cijenama

Kako doći od zračne luke do Udon Thanija i Laosa i natrag

1. Minivan.

Na 1. katu, u središnjem dijelu zgrade, nalazi se pult s ulaznicama za minivanove (nema tuk-tuka i drugih vozila). U grad Udon Thani karta košta 80 bahta, do Nong Khai-a i granice s Laosom - 200 bahta. U prvom slučaju, minibus stiže u središte grada, na starom autobusnom kolodvoru, put traje oko 15 minuta. Do granice (most prijateljstva) prijevoz putuje nešto više od sat vremena.

Da biste napravili povratno putovanje i došli do zračne luke iz Udon Thanija, morate uhvatiti tuk-tuk u gradu. Ako idete s autobusnog kolodvora, cijena je fiksna i napisana na plakatu - 120 bahta. Ali kad uhvatite knock-knock na ulici, ponekad se možete složiti za 100 bahta, pogotovo ako ste sami. Ne možete otići jeftinije. Ali pronaći minibus do aerodroma Udon Thani na autobusnom kolodvoru neće uspjeti, jer ovdje ne očekuju putnike, pa svi koriste samo tuk-tuk. No minivani stoje na granici, biraju ljude i idu ravno prema aerodromu, na način na koji zovu samo Nong Khai i ne zaustavljaju se u Udon Thani.

Prijevoz iz zračne luke možete rezervirati na adresi 12go.asia.

2. Taksiji.

Treba razumjeti da svi miniboni odlaze iz zračne luke dok se pune, tj. sasvim je moguće čekati pola sata ili više dok ne krenete na cestu. Osim toga, oni dolaze na autobusnu stanicu i ako trebate doći od aerodroma Udon Thani do hotela ili brzo doći do granice s Laosom, onda je bolje uzeti taksi. Ponekad ima mnogo onih koji to žele i formira se red.

3. Najam automobila.

Na aerodromu postoje uredi tvrtki koje nude automobile. Ako želite, automobil možete unajmiti unaprijed.

Pin
Send
Share
Send

Pogledajte video: Lotus Air in Osijek (Travanj 2020).