Ljetovanje na Tajlandu ljeti

Pin
Send
Share
Send

Ljeti postoje mnoga mišljenja o odmorima na Tajlandu. Od nekih odmorišta možete čuti da je Tajland ljeti prekrasan, drugi će reći da u to vrijeme ne biste trebali letjeti tamo. Koji od njih je u pravu? A kakav će odmor dobiti turist kad ljeti krene u zemlju osmjeha? Pokušajmo to shvatiti. No prvo ćemo razmotriti kako se godišnji odmor na Tajlandu razlikuje od godišnjeg odmora u visokoj sezoni te koje su njegove prednosti i nedostaci.

Prednosti ljetnog odmora

  • Najatraktivnija prednost odmora na Tajlandu ljeti su niske cijene turističkih usluga. Troškovi života u hotelima smanjuju se za 10-15%, najam bicikla ili automobila može biti puno jeftiniji, putničke agencije čine prilično velike popuste na izlete i još mnogo toga. Također, mnoge aviokompanije snižavaju ljetne cijene letova za Tajland. Da biste to učinili, možete koristiti web stranicu Aviasales koja će vam odabrati najpovoljnije opcije. Jednom riječju, značajno ćete uštedjeti proračun ako odlučite ići na Tajland ljeti, a ne zimi.
  • U ljeto, na tajlandskim odmaralištima ima puno manje turista, što znači da se ne trebate brinuti hoćete li pronaći smještaj po dolasku, izbor kuća, hotelskih soba mnogo je širi. Plaže i bazeni u hotelima su napola prazni. Manje je ljudi u trgovinama, tržnicama, obilascima i ulicama općenito. Ali to ne znači da odmarališta izumiru, mjesta za zabavu su uvijek otvorena, show programi se održavaju tijekom cijele godine.

Promjene ljetnog odmora

  • Ljeto se smatra Tajlandom kišne sezone, a količina oborina u ovom trenutku veća je nego zimi.
  • Vlažnost ljeti raste u odnosu na zimu.
  • Često ljeti na Tajlandu ima grmljavine i u takvom je moru potpuno neugodno plivati.

Trebam li letjeti na Tajland?

Definitivno vrijedi letjeti na Tajland. Temperatura je ovdje visoka +30 - +32 Celzijeva stupnja, ali ima više oborina nego zimi. Ipak, trebali biste znati da se sezona kiše na Tajlandu u različitim regijama zemlje manifestira na različite načine. Stoga su brojna oprečna mišljenja o ljetnim praznicima na Tajlandu.

Na primjer, u odmaralištima Andamanskog mora, koja uključuju otok Phuket, pokrajinu Krabi, otoke Phi Phi i druge, kišna je sezona izražena. Na moru se pojave jaki valovi, pojačavaju se podzemni tokovi, koji se mogu uvući u more, često pada kiša, puše vjetar, a nebo se neprestano oblači. Naravno, u takvim vremenskim uvjetima teško je uživati ​​na plaži.

Ali u ljetovalištima Tajlandskog zaljeva (Pattaya, Samui, Phangan, Koh Tao i drugi) ljeti je kišna sezona mnogo blaža. Kiša rijetko, obično 1-2 puta tjedno i traje ne više od sat vremena. More je mirno i toplo. Jedina je razlika što je ovdje nebo ljeti oblačnije nego zimi. No, unatoč tome, sunčanje je dobro, a rizik od opeklina od sunca je smanjen. U Tajlandskom zaljevu kišna sezona postaje izražena u jesen (rujan, listopad, studeni), a ponekad i decembar. Stoga je u ovim mjesecima bolje suzdržati se od putovanja po obali Tajlandskog zaljeva.

Gdje je bolje opustiti se na Tajlandu ljeti?

Iako na Tajlandu postoji ljetna sezona kiše, Tajlandski zaljev je sjajan za odmor na plaži. Stoga, ako se odlučite ljeto ići na Tajland, bolje je odabrati naselja Pattaya, Samui, Koh Phangan, Koh Tao, Koh Chang ili Samet. Od odmora na obali Andamanskog mora preporučujem odustajanje ljeti.

Ako ste se ljetovali na Tajlandu, onda podijelite svoje dojmove u komentarima.

Pin
Send
Share
Send

Pogledajte video: LETOVANJE U HRVATSKOJ GRAD KRK, PLAŽA I POVRATAK U SRBIJU (Travanj 2020).