Samui u prosincu

Pin
Send
Share
Send

S početkom hladnog vremena, na Tajlandu se zimi okuplja sve više ljudi, a novogodišnji blagdani izvrsna su prilika da se sljedeće godine sretnemo na obalama azurnog mora. Čini se da je Samui savršena opcija. Vječno ljeto, toplo more, meki pijesak i prekrasni tropski pejzaži privlače mnoge putnike. No, pogledajmo bliže kakav odmor vas očekuje u prosincu na Samui i da li otok zaista ispunjava vaša očekivanja.

Vrijeme

Vrijeme u prosincu Samui prilično je nepredvidljivo, jer se ovaj mjesec smatra prijelaznim iz kišne sezone u sušno razdoblje. U jednoj godini u ovo vrijeme može doći vedro i sunčano vrijeme, u drugoj - puše jak vjetar i pljušta jaka kiša. Ako želite igrati na sigurno, bolje je otići u Samui krajem prosinca, jer početkom mjeseca najčešće mokra sezona tek počinje padati i kiše mogu uništiti vaš odmor. No, vrijedno je napomenuti da se s početkom prosinca količina oborina znatno smanjuje u odnosu na listopad i studeni. Na taj se način smanjuje rizik od poplava u Samuiu u jeku kišne sezone. I što se bliži kraj prosinca, više sunčanih i vedrih dana. Stoga se u drugoj polovici mjeseca na Samui otvara turistička sezona.

U prosincu na otoku nije previše vruće, a ovo je prednost za one koji teško podnose jake vrućine. Temperatura zraka danju u prosjeku + 27- + 30 Celzijevih stupnjeva, noću - + 25- + 27.

Plaže

U prvoj polovici prosinca more je i dalje nemirno, ostaje opasnost od nevremena. Od 20. dana u mjesecu more postaje mnogo mirnije. Međutim, čak ni krajem prosinca more vas neće ugoditi čistom i bistrom vodom, jer je prije toga jako padala kiša, a plaže se još nisu uspjele očistiti od prirodnih krhotina. No unatoč tome, već možete plivati ​​u moru. Naravno, valovi na moru se još uvijek mogu pojaviti, a zatim samo odaberite mirniju obalu: Maenam plažu, Bophut, Chong Mon, južni i središnji dio Chawenga.

Zabava i izleti

Pored prelijepih plaža na Koh Samui, postoje i mnoge druge atrakcije i zanimljiva mjesta. Krenite u obilazak otoka i posjetite Big Buddhu, Paradise Park, zoološki vrt s tigrovima, farmu ovaca, park leptira, zmiju i krokodil farmu, okupajte se u jezeru pod vodopadom. A ako želite još više emocija, vozite se u džungli u džipovima, vozite slonove, a oni najzahvalniji mogu skočiti s bungeeja ili se spustiti duž žičare.

Uoči Nove godine Tajlanđani počinju ukrašavati otok u skladu s europskim tradicijama. Ovdje ste ukrasili umjetna božićna drvca, Djeda Mraza, vijence. Iako Tajlanđani Novu godinu slave u travnju i na potpuno drugačiji način, oni se također pažljivo pripremaju za europski praznik, jer im turisti donose dobre prihode. Krajem prosinca održavaju se brojni sajmovi i zabave. A ako želite proslaviti Božić ili Novu godinu u restoranu, tada rezervirajte stol unaprijed, jer u protivnom jednostavno neće biti mjesta.

A na susjednom otoku Phangan Party Full Moon se održava na pun Mjesec. Upravo pred novogodišnje praznike okuplja se većina ljudi koja svijetli cijelu noć i rade jednostavno lude stvari. Ako želite svršiti u najvećoj mjeri, onda dođite na zabavu.

Cijene

U prosincu cijene svih putničkih usluga postepeno počinju rasti. Hotelska soba, iznajmljivanje kuće, bicikla, automobila, izleta i još mnogo toga vrijede više. Posebno visoke cijene osjete se u drugoj polovici prosinca, a što se bliži Božić, to je veća cijena svega. Ako želite letjeti za Samui u prvom mjesecu zime, tada vodite računa o kupnji karte unaprijed, jer će cijene samo rasti. Preporučam korištenje usluge Aviasales, gdje možete usporediti cijenu karata kod različitih zrakoplovnih kompanija i putničkih agencija, što će vam omogućiti da odaberete najpovoljniju opciju.

Također je najbolje rezervirati hotel unaprijed, za ovo koristite Hotelluk uslugu. Pretražuje sobe u svim popularnim rezervacijskim sustavima i daje najbolje mogućnosti.

Sažimanje

Prva polovica prosinca prilično je nepredvidiva i može vas dočekati i s bujnom kišom i olujama, i sunčanim danima. Stoga je najbolje otići na odmor u Samui krajem mjeseca, ali u tom slučaju pripremite svoje novčanike deblje i planirajte svoje putovanje unaprijed.

Želim vam sjajan odmor i živopisne dojmove! A ako ste bili na Samui u prvom zimskom mjesecu, onda napišite recenziju u komentarima, isplati li se otići na otok u prosincu.

Pin
Send
Share
Send