Kraljevska palača u Bangkoku

Pin
Send
Share
Send

U Bangkoku ima dosta atrakcija, ali glavna je Grand Palace. Ovdje se slijeva mnoštvo turista iz cijelog svijeta. Štoviše, Kraljevska palača privlači ne samo strance, već je od velike važnosti i za same Tajlanđane, jer se smatra jednim od najsvetijih mjesta na Tajlandu. Postoje izleti za turiste i novopečene redovnike, održavaju se važni događaji i sastanci vlada.

Opis i fotografija

Područje Kraljevske palače iznosi 218 km², koje je sa svih strana okruženo visokim zidinama. Postoje hramovi, palače, galerije, muzeji, pagode i još mnogo toga. Donedavno je Velika kraljevska palača u Bangkoku bila rezidencija kraljevske obitelji. Ali to je sad turistički kompleks, samo se povremeno ovdje održavaju sastanci vlade.

Najzanimljivije i najznačajnije građevine na teritoriju Kraljevske palače su sljedeće:

Hram Smaragdnog Bude, Izgradio ga je kralj Rama I. Hram Smaragdnog Bude dobio je svoju popularnost zahvaljujući statui Budine izrađenoj od žada. Još uvijek nitko ne zna kada je i od koga izrađena, ali figurica je 1782. godine dovedena u hram. Prije ulaska u hram Smaragdnog Bude trebali biste poškropiti glavu svetom vodom. Snimanje slika unutar zgrade zabranjeno je, ali možete ući i sve pregledati. Hram Smaragdnog Bude napravljen je u tipičnom tajlandskom stilu, na ulazu se nalaze kipovi mitskih stvorenja koja čuvaju hram.

Umanjena kopija kambodžanskog hrama Angkor Wat, Ako ste već bili u Kambodži, vjerojatno ćete prepoznati hram Angkor Wat-a. Izrađen je u minijaturi i izaziva veliko zanimanje među turistima. A oni koji još nisu posjetili Kambodžu moći će razgledati poznati hram ove zemlje. Možda će vas nadahnuti na novo putovanje.

Vrhovno prebivalište kralja (Mahamon Thian). Rezidencija se sastoji od 3 zgrade. Najveća prostorija namijenjena je vladinim sastancima, ceremonijama i važnim događajima od nacionalnog značaja. Posjeta zgradama kraljevske rezidencije za turiste je zatvorena.

Muzej kraljice Sirikit, S desne strane ulaza u Kraljevsku palaču nalazi se muzej kraljice Sirikit. Predstavlja veliku kolekciju tekstila. Upoznat ćete tradicionalnu tajlandsku odjeću, izradu svile i vidjeti kraljičinu garderobu. A u maloj trgovini možete kupiti čak i ekskluzivne predmete ručne izrade.

Palata Chakri, Upravo je u toj palači živjela kraljevska obitelj. Palača je izrađena u talijanskom stilu s tajlandskim obilježjima. Oko njega puno zelenila i cvijeća. Ulaz u palaču zabranjen je turistima, ali u prizemlju ove zgrade možete posjetiti muzej oružja.

Čitav teritorij Kraljevske palače vrlo je njegovan, uredno podrezan grmlje, kao u Europi, puno cvijeća i zelenila. Posvuda su i razne bizarne statue. Uvijek ima puno ljudi u blizini Kraljevske palače, ponekad je čak teško proći kroz mnoštvo turista. Stoga, uživati ​​u ljepoti palače u tišini i usamljenosti ne djeluje.

Video pregled Kraljevske palače

U videu ćete vidjeti kako izgleda teritorij Kraljevske palače, saznati više o njegovoj povijesti i tajlandskoj kulturi.

Radno vrijeme

Grand Royal Palace otvoren je svaki dan od 8:30 do 15:30.

Cijena ulaznice

Ulaz je 500 bahta. Ulaznicu možete kupiti u blagajni koja se nalazi blizu ulaza u palaču. Ovdje možete uzeti audio vodič za 200 bahta u trajanju od 2 sata, koji sadrži, uključujući i ruski jezik.

Važne informacije za turiste

  1. Najbolje je doći u Kraljevsku palaču rano ujutro, jer nakon 10 sati ovdje dolaze izletničke grupe turista. A u ovom će trenutku biti teško fotografirati palače, posvuda će biti ljudi.
  2. Najčešće su u blizini palače ili na njenom ulazu vozači tuk-tuksa. Zaustavljaju turiste i kažu da Kraljevska palača danas ne radi i nude da odu s njima istražiti druge znamenitosti grada, umjesto da ga posjete. Ne vjerujte im! Lažu, samo žele zaraditi na vama. Čak i ako kažu da je turneja za vas besplatna, ne slažite se. Ako jedete s njima, još uvijek morate platiti, a cijena neće biti mala. A ti ništa ne dokazuješ.
  3. Da biste došli do teritorija Kraljevske palače, morate odgovarati kodeksu oblačenja. Vaša ramena i koljena trebaju biti zatvoreni, odjeća ne smije biti tijesna, cipele treba nositi sa zatvorenom petom. Ako vaša odjeća nije u skladu s pravilima, onda možete unajmiti omot. Da biste to učinili, ostavljate 200 bahta kao polog, a kad vratite ogrtač, vratit ćete svoj novac natrag. Možete iznajmiti odjeću u kući koja se nalazi desno od ulaza. I ne vidite riječi lokalnih trgovaca koji govore da biste trebali kupiti plašt od njih, možete ga unajmiti.
  4. Prije nego što posjetite Kraljevsku palaču, unajmite audio vodič, zahvaljujući njemu ćete saznati povijest palače i on će vas voditi po cijelom njenom teritoriju i govoriti o svakoj zgradi. Tako će biti puno zanimljivije i informativnije. Ako za to žalite novac ili ga jednostavno ne želite, na ulazu možete uzeti besplatni vodič, koji govori o svakoj zgradi. Pomoći će vam u plovidbi teritorijom Kraljevske palače.
  5. Cipele treba ukloniti prije ulaska u hram.

Kako doći?

Kraljevska palača smještena je na obali rijeke Chao Phraya, nedaleko od popularnog područja Khaosan. Do nje možete doći taksijem, autobusom ili vodom. Nažalost, u blizini palače nema metroa. Međutim, možete ga iskoristiti i doći do stanice Saphan Taksin (podzemno metro), a zatim se javnim brodom za 20 bata doći do pristaništa Tha Chang. Kraljevska palača nalazi se u blizini pristaništa, iza tržnice. Također, na ovu atrakciju idu sljedeći autobusi: 1, 25, 32, 44, 47, 53, 82, 91, 123, 201, 503, 508. Prosječna cijena karte je 20 bata.

Točan položaj Kraljevske palače, pogledajte kartu.

Pin
Send
Share
Send

Pogledajte video: ROYAL GRAND PALACE BANGKOK - Putopis 027 (Travanj 2020).