Majmunska planina na Phuketu

Pin
Send
Share
Send

Za Phuket majmuni nisu rijetkost. Naravno da ih nećete sresti na plaži, ali u džungli ih ima više nego dovoljno. Na otoku postoje posebna mjesta, posjetite ih gdje možete vidjeti kako ove životinje žive u prirodnim uvjetima. Jedno takvo mjesto je Monkey Mountain. Ovdje ima dosta majmuna, ne možete ih samo promatrati, već i hraniti. Međutim, ne zaboravite na sigurnosna pravila.

Što je na Monkey Mountainu?

Monkey Mountain jedno je od najzanimljivijih mjesta na Phuketu. Nalazi se u blizini grada Phuketa. To joj ime nije dodijeljeno slučajno, jer upravo ovdje možete sresti stotine nevjerojatnih majmuna koji su toliko prilagođeni stalnom protoku turista da se ne boje ići na sastanak i pozirati za video kameru.

Budući da je Mount Monkey jedno od najviših brda na otoku, bilo je preporučljivo na njemu stvoriti promatračnicu. Ima ih troje i svi su smješteni na različitim razinama. Prvi nivo nudi pogled na more, za praktičnost je opremljen klupama i kafićem. Drugi daje malo širi pregled, u kojem možete uživati ​​s vidikovca. Ali kad se popnete do samog vrha, imat ćete zadivljujući panoramski grad na glavni grad Phuket i obalu. Ljubitelji romantike dolaze ovamo zbog veličanstvenih zalazaka sunca. Ovdje je opremljena posebna platforma s klupama.

Majmuni

Makaci koji su se naselili na brdu vrlo su društveni i ljubazni. Tijekom godina toliko su navikli na goste da se ne boje prilaziti turistima na udaljenosti izdužene rijeke. Majmuni se mogu vidjeti svugdje, susretat će vas tijekom rute, a posebno ih je puno u području platforme za gledanje.

Pretražiti ili nazvati makake nema smisla. Imajte na umu da glavni interes za repne životinje nije vaša osobnost, već nježnost koju im donesete. Životinje vole banane, mango, orašaste plodove, kukuruz.

Da biste uživali u komunikaciji s njima, nemojte odmah pokazati sve što ste donijeli. Banane podijelite pojedinačno, većinu orašastih plodova stavite u džepove. Inače ćete biti prisiljeni dati im sve odjednom, jer, primijetivši veliki komad dobrote u vašim rukama, malo je vjerojatno da će ih zanimati mali komad banane koji ste im poslali na kušanje.

Mjere opreza

Idete li upoznati majmune, ne zaboravite na mjere opreza. Ipak, majmuni su divlje životinje i nije poznato kako će se ponašati u određenoj situaciji. Stoga se pridržavajte sljedećih pravila:

  1. Ne pokušavajte udarati životinju, to može biti ispunjeno ugrizom. Na Tajlandu makake su nositelji raznih bolesti, uključujući bjesnoću. Malo je vjerojatno da bi netko želio provesti cijelo vrijeme u bolnici, umjesto u hotelu.
  2. Izbjegavajte kontakt očiju u oči sa životinjama, oni to doživljavaju kao agresiju.
  3. Sve svoje stvari držite kod sebe, posebno telefone i fotoaparate. Slučajevi kada životinje uzimaju opremu od turista su česti, pa je bolje ne riskirati. Osim toga, sakrijte nakit, naočale i druge elemente koji mogu izazvati povećan interes za vašu osobnost.
  4. Ako vidite majmune kako se bore, držite se podalje od njih, a također nemojte ići onima koji pokazuju svoj osmijeh.
  5. Posebno budite oprezni kada imate posla s najmanjima. Sjetite se da njihova mama šeta negdje u blizini i da svaki pogrešan pokret može shvatiti kao prijetnju svom djetetu.

Kako doći?

Dolazak do Monkey Mountain nije težak, jer se nalazi u gradu Phuket. Željela bih odmah skrenuti pozornost na činjenicu da shuttle Songteos ne ide tamo, što znači da ćete morati koristiti taksi, tuk-tuk ili unajmljeni bicikl.

Ako idete iz trgovačkog centra Central Festival, tada biste trebali krenuti prema gradu Phuket. Nakon što prođete oko kilometar, vidjet ćete vilicu u kojoj trebate skrenuti lijevo. Nakon 3 kilometra, vidjet ćete zgradu zatvora. Nakon njega, nakon otprilike 200 metara, trebate skrenuti još lijevo i skrenuti ćete do podnožja željenog brda.

Na vrh vodi asfaltirana cesta koja omogućuje nastavak putovanja prijevozom. Najčešće dolaze ovdje na motociklima, ali morate biti izuzetno oprezni tijekom spuštanja, jer postoje oštre promjene u visini i morate stalno držati nogu na kočnici kako biste kontrolirali brzinu.

Lokalno stanovništvo uglavnom voli osvajati planinu tijekom planinarenja. Vremenom takav uspon može potrajati oko sat vremena.

Monkey Mountain na karti

Točnu lokaciju planine Monkey u Phuketu možete vidjeti na ovoj karti.

Ako se odmarate na Phuketu, svakako odvojite vrijeme i krenite na Monkey Mountain. Ovo je puno bolje od zoološkog vrta, a ulaz u njega je apsolutno besplatan.

Pin
Send
Share
Send

Pogledajte video: Dubioza kolektiv "Rijaliti" Official video (Travanj 2020).