Plaža uvala Coral na Koh Samui

Pin
Send
Share
Send

Koh Samui je bogat svojim slikovitim plažama. Barem ih ovdje ima oko 20. Svaki od njih ima svoje karakteristične osobine. Osamljene uvale s malim plažama koje prate miran nenametljiv odmor također nisu rijetkost. Jedna od tih plaža s pravom se smatra Coral Cove, koja je uspjela osvojiti priznanje turista iz mnogih zemalja.

Opis plaže

Plaža Coral Cove leži u slikovitom zaljevu s bistrom tirkiznom vodom. Dužina njegove obale je 130 m. S obje strane plaže okružene su veličanstvenim liticama i gromadima raznih oblika. Obala ima krupni pijesak žućkaste boje. U kombinaciji s plavom bojom vode stvara fantastične krajolike za foto-snimke.

Imajte na umu da more nije plitko, dubina je opipljiva već od prvih koraka, stoga budite oprezni pri kupanju s djecom. Osim toga, na dnu se povremeno pojavljuju krupno kamenje. Zbog velike dubine na plaži, plime se praktički ne primjećuju. Jedina njegova mana su snažni valovi koji su posebno uočljivi u vjetrovitom vremenu.

Danju je plaža izložena izravnom suncu i, unatoč vegetaciji, nema prirodne sjene. Počinje se pojavljivati ​​u kasno popodne, nakon što se sunce sakrije iza planine.

Pored toga, na plaži postoje ležaljke, ali one pripadaju hotelima i mogu ih koristiti samo gosti.

Infrastruktura

Zbog minimalne infrastrukture, plaža Coral Cove može se sigurno pripisati jednoj od najčišćih na Koh Samui. Ovdje je civilizacija gotovo potpuno odsutna, što je važno za one koji planiraju uživati ​​u mirnom osamljenom odmoru.

Od Chawenga, plaža je udaljena 3 km, od Lamaja - 4. Upravo je tamo život u punom jeku i predstavljeni su glavni atributi civilizacije. Do supermarketa Tesco Lotus treba najmanje 15 minuta.

Coral Cove je sjajno mjesto za snorkling. Prozirnost vode i obilje podvodnih stanovnika ostavit će živopisne dojmove. 5 minuta od plaže nalazi se stijena Elefen Rock, koja se uzdiže nad obilaznicom. Osim toga, nekoliko seta za gledanje nalazi se na pješačkoj udaljenosti.

Za ljubitelje aktivnog provoda, radi odbojkaško igralište. Za one koji žele užinu, tu je tajlandski restoran. S desne strane, iza velikih gromada, nalazi se još jedna mala plaža, o kojoj gotovo nitko ne zna. Ovo je sjajno mjesto za nudiste jer ovdje praktički nema turista.

Hoteli

Plaža je udaljena samo 50 metara od obilaznice. Takva minimalna udaljenost omogućila je ovdje izgraditi samo jedan hotel Coral Cove Resort, koji je zauzvrat podijeljen na dva neovisna područja - Resort i Chalet. Svaki od njih pruža različite uvjete komfora za opuštanje, što je također ostavilo svoj trag u cjenovnoj politici soba.

Za minimalnu cijenu od 800 bata, ponudit će vam se skromni bungalovi s ventilatorom. Gotovo svi su smješteni u središnjem dijelu plaže.

Skuplje sobe nalaze se na desnoj i lijevoj strani plaže. Iz kuća se pruža prekrasan pogled na more, hotel ima bazene, što je vrlo praktično za vrijeme olujnog vremena.

Unaprijed rezervirajte hotel na Coral Cove, jer u visokoj sezoni praktički nema slobodnih soba.

Kako doći?

Da biste došli do plaže Coral Cove, trebali biste se kretati glavnom cestom sve dok ne ugledate natpis "Beach Republic", blizu nje treba skrenuti s ove ceste. Osim toga, dobro zatrpano mjesto sa strane ceste može poslužiti kao dobra smjernica. Upravo ovdje mnogi putnici prelaze putnike koji dolaze u Coral Cove. Put do plaže ima oštar silazak, zato budite oprezni.

Putnici bicikla moći će doći do obale. Postoji malo parkiralište. Ako se odlučite doći ovdje automobilom, onda je malo vjerojatno da ćete naći slobodno mjesto.

Plaža Coval Cove na karti

Na ovoj karti zabilježio sam točnu lokaciju plaže.

Čak i ako se odmarate na potpuno drugom području Koh Samuija, pokušajte pronaći vrijeme i posjetite plažu Coral Cove. Vrijeme provedeno ovdje bit će ispunjeno pozitivnim emocijama i živopisnim dojmovima. Napravit ćete šarene fotografije, plivati ​​u najčišćoj vodi i dobiti prekrasan čokoladni ten.

Pin
Send
Share
Send