Kako dobiti tetovažu na Phuketu

Pin
Send
Share
Send

Svake godine nekoliko tisuća turista napravi tetovaže za sebe dok se opuštaju na Tajlandu, a još više razmišljaju o tome kako to učiniti prvi put. Sva popularna odmarališta u zemlji, uključujući Phuket, imaju stotine salona za tetovaže, od kojih se većina nalazi u blizini kolnika ili na ulicama kao što je Bangla Road. Tetovaža se može raditi u bilo koje doba dana, saloni nude gotove skice, samo trebate odabrati. Ako želite odabrati neki pojedinačni dizajn, onda se obratite modernijem studiju, kojeg također ima na Phuketu.

Je li sigurno dobiti tetovažu na Phuketu?

Pitanje sigurnosti uvijek bi trebalo biti na prvom mjestu. Na Tajlandu ima dovoljno mjesta na kojima možete pokupiti neku vrstu bolesti. A neki saloni za tetovaže nisu iznimka. Prije nego što dobijete tetovažu, obratite posebnu pozornost na studio i samog umjetnika tetovaža. Dobar majstor uvijek treba imati red, sav alat treba sterilizirati, osim što bi vam trebao pokazati katalog s vlastitim djelima.

Tajlandsko kraljevstvo ima vlažnu klimu, što značajno usporava zacjeljivanje tetovaža. Nakon što to učinite, prvo se morate suzdržati od kupanja u moru i sunčanja. Stoga vam savjetujem da zadnjim danima odmora dobijete tetovažu.

Vrlo često postoje slučajevi kada turisti žele dobiti tetovaže dobro iza ponoći, nakon sljedeće piće koju su popili. Zatim odlaze u prvi otvoreni salon za tetovaže, koji je mala soba kraj ceste, i tamo utjelovljuju svoj pothvat. Zamislite samo koliko slučajnih prolaznika dnevno prođe kroz ruke takvog majstora i gdje je jamstvo da će se nakon svakog rada uređaji sterilizirati. Na prvi pogled bezopasna tetovaža može dovesti do ozbiljnih problema. Stoga, nemojte to činiti. Pažljivo odaberite salon.

Što je Sak Yant tetovaža?

Sak Yant je čarobna tetovaža. Ime mu je doslovno prevedeno kao "da ispuni sveti geometrijski uzorak." Ovo nije samo tetovaža koju možete učiniti u bilo kojem salonu. Sac Yant ima tajno značenje. Kažu da ona može svog posjednika učiniti bogatim, uspješnim, snažnim, dati mu mnoge poželjne osobine.

Prve tetovaže Sak Yant pojavile su se prije više od 2 tisuće godina u zapadnom dijelu Kine. Tradicionalno su ove tetovaže prikazivale mantre oko kojih su postavljeni geometrijski dizajni.

Tetovaže Sak Yant stigle su u Kraljevinu Tajland iz Kambodže u 17. stoljeću, baš u vrijeme kada su sijamski i kmerski ljudi udružili snage protiv susjedne Burme. Ratnici su počeli izrađivati ​​tetovaže za sebe, čime su vjerovali da su zaštićeni od neprijatelja Burme i tijekom bitki dobili su svojevrsni amulet.

Od tada je prošlo mnogo godina i nešto se u tradiciji tetoviranja promijenilo. Samo posebno obučeni majstori zvani ajani mogu napuniti tetovažu. Ovisno o odabranim likovima, tetovaža može ukazivati ​​na putu ka prosperitetu, pruža zaštitu, pomaže ostvariti snove u stvarnost ili otkriti talente.

Od davnina je Sak Yant izrađivan pomoću tankog štapa od metala ili drveta. Svaki je majstor imao svoj instrument, govorilo se posebnim molitvama. Zatim, nije bilo pitanja o sterilizaciji. Ako se tetovaže primjenjuju štapom u suvremenom svijetu, tada se sterilizira alkoholom.

Mnogi su stranci bili nezadovoljni ovom opcijom, pa su nedavno Sak Yant primijenili stroj za tetoviranje koji koristi igle za jednokratnu upotrebu i visokokvalitetne boje.

Alat nema utjecaja na magiju slike, tako da cjelokupna snaga tetovaže ostaje bez obzira na to što je napravljena.

Ako želite primijeniti tetovažu Sak Yant, poduzmite ovu akciju što je moguće ozbiljnije. Ove tetovaže rade se samo na teritoriju hramskih kompleksa, u uvjetima ispravnog rituala, koji bi majstor trebao slijediti. Učitelj može biti i bivši i glumački redovnik. Imajte na umu da redovnici mogu tetovirati samo muškarce jer im je ženama zabranjeno dodirivati. Postoje takvi majstori koji nanose tetovaže ženama kroz tkivo, što pravi majstori osuđuju. U svakom slučaju, redovnik će biti prisutan tijekom tetoviranja, jer recitira potrebne molitve.

Za izvođenje tetovaža koristi se crna, crvena ili prozirna boja. Prvo je klasično, javlja se najčešće. Crvena se može koristiti kao nadopuna crnoj boji. Ali za prozirno koristite posebno ulje. Bezbojni Sak Yant primjenjuje se na one koji žele promijeniti svoj život, ali istodobno su uvijek skeptični prema tetovažama. U Tajlandu se takve tetovaže prakticiraju čak i za djecu.

Najbolji saloni za tetovaže

Na Phuketu postoje stotine salona za tetovaže. Smješteni su u gotovo svakom kutku otoka. No, u svom ovom obilju, postoje saloni koji su se dokazali s najbolje strane. U njima rade pravi profesionalci na terenu, mnogi majstori su sudionici i pobjednici međunarodnih natjecanja, stoga su vam spremni ponuditi najbolje uvjete.

Razmotrite najpoznatije salone na Phuketu:

  • Zlatna igla - Studio se nalazi u gradu Phuket, u blizini ulaza u park Rama IX. Vrata su mu otvorena od 12:30 do 21:30. Chart Hemtong, vlasnik salona, ​​ima 20 godina iskustva u tetoviranju. Tetovaže su ispunjene posebnim elektroničkim strojevima, koji se smatraju jednim od najboljih na području higijene.
  • @Ink Tattoo - Salon se nalazi u ulici Surin Soi, blizu ulaza u supermarket Tesco Lotus. Oni koji žele dobiti tetovažu mogu doći svaki dan od 11 do 22 sata. Njeni vlasnici Mit i Kai rade sa svim stilovima tetovaža, uključujući punjenje poznate tetovaže San Yant. Tetovaže se primjenjuju pomoću električnih strojeva. Osim toga, svatko može napraviti privremenu tetovažu.
  • Mali salon Tattoo Aussine smješten je u Patongu, u blizini ulaza u Holiday Inn Phuket. Možete ga posjetiti od 10 do 22 sata. 5 umjetnika radi na tetovažama. Ovdje možete napraviti tetovažu za individualni dizajn, kao i za sliku koju ste donijeli sa sobom. Salon je počeo funkcionirati 2008. godine, majstori izrađuju tetovaže u različitim stilovima, uključujući japanski i kultni.
  • Tetovaže za starca - Salon je poznat po kvaliteti tetovaže i visokoj razini higijene. Operira od 1999. godine, što ga čini jednim od najstarijih na otoku. Majstor salona John radi na istočnoj japanskoj tetovaži koristeći crne i sive nijanse. Salon se nalazi u gradu Phuket, otvoren je od 10:30 do 22:30.
  • Siam Ink Studios možete pronaći u Patongu, u blizini ulaza u hotel Paradise. Svoja vrata otvorila su 2008. godine, danas 4 majstora rade na stvaranju remek-djela. Tetovaže se rade modernim strojevima ili palicama od bambusa. Ovdje se stvaraju doista impresivne tetovaže. Možete ga napraviti u individualnom stilu ili donijeti gotov predložak sa slikom. Radno vrijeme od 12:00 do ponoći.
  • Patong Tattoo jedan je od najpopularnijih salona, ​​jer se nalazi na plaži Patong. Studio je otvoren 2002. godine, dva brata rade na tetovažama. Mogu stvoriti apsolutno bilo koji dizajn. Tetovaže se nanose na električnim strojevima, ili uz pomoć štapića od bambusa. Salon je otvoren ponedjeljkom do subote od 10:30 do 20 sati.

Cijene

Cijene tetovaža vrlo su različite. Najjednostavnija tetovaža u crnoj boji koštat će 1000 bahta. U nekim trgovinama sat rada započinje od 3000 bata. Što je slika veća, to su veći troškovi. Često postoje slučajevi kada cijena tetovaže veličine rukava dosegne 60 000 bata.

Phuket saloni za tetovaže na karti

Na ovoj karti zabilježio sam točnu lokaciju najboljih salona na Phuketu.

Ako se odlučite za tetovažu na Phuketu, odaberite dobar salon i tada ćete dobiti ne samo visokokvalitetnu tetovažu, već ćete biti sigurni u visoku razinu higijene. Zapamtite, mnogi saloni rade s pojedinačnim skicama, što vam omogućuje izvođenje tetovaže bilo koje razine i formata.

Pin
Send
Share
Send

Pogledajte video: NAPRAVILI SMO ZAJEDNIČKU TETOVAŽU! 8rasta9 & xniks2x (Travanj 2020).