Kako doći iz Bangkoka do Koh Taoa

Pin
Send
Share
Send

Udaljenost između Bangkoka i Koh Tao-a je približno 550 km. Unatoč dobro razvijenom prometnom sustavu u zemlji, ne postoji izravna komunikacija između glavnog grada i otoka. Koju god vrstu prijevoza odabrali, morat ćete obaviti barem jednu transplantaciju. Predlažem da se upoznamo s najpopularnijim rutama koje se provode do rajskog otoka Tao.

Avion

Preko Koh Samuija

Zrakoplov vam omogućuje da brzo i što udobnije prevladate bilo koju udaljenost. Koh Tao nema svoju zračnu luku, pa na izravnom letu možete letjeti samo do Koh Samuija, a tamo već možete uhvatiti trajekt i prevladati ostatak rute na njemu.

Ako nađete pravo vrijeme, nakon slijetanja u zračnu luku Suvarnabhumi, možete odmah promijeniti avion i krenuti prema Samui. Vrijeme leta je oko 1 sat. Međutim, putovanje u Koh Tao kroz Samui neće biti najjeftinije. Budući da cijena avionskih karata počinje od 3000 bahta. Letovi obavljaju Bangkok Airways. Interval između zrakoplova je oko sat vremena, ne morate dugo čekati na let. Ulaznicu možete rezervirati na web stranici Aviasales.ru.

Po dolasku na Koh Samui morat ćete samostalno doći do lokalnog pristaništa. Trajekti redovito prometuju; Lomprayah, Seatran Discovery i Songserm Express angažirani su u prijevozu. Posljednji let kreće s pristaništa Nathon u 17 sati. U mom zasebnom članku, kako doći od Koh Samuija do Koh Taoa, možete saznati više o tome.

Ako kasnije stignete na otok, morat ćete prenoćiti u jednom od hotela u Koh Samui. Cijena karte ovisi u cijelosti o prijevoznoj tvrtki i kreće se od 600-700 bata.

Preko Surat Thani

Još jedna popularna ruta do Koh Tao-a je putovanje kroz grad Surat Thani. Prvi dio rute možete prevladati avionom. Takav će let biti na redu veličine jeftiniji od leta kroz Samui. Međutim, morat ćete promijeniti aerodrom u Bangkoku. Pošto u Surat Thani letove obavlja Air Asia, koji leti s aerodroma Don Muang. Nema toliko letova kao u pravcu Samui, ali u svakom slučaju možete odabrati prikladan raspored. Cijena jednosmjernih karata je 1000-1200 bata. Avionska karta za Surat Thani također se može kupiti na web stranici Aviasales.ru.

S aerodroma Surat Thani trebali biste stići do pristaništa Don Sak. Postoje autobusi i taksiji. Prvi let polazi u 8 ujutro. U Koh Tao stiže u 14:30, karta košta 700 bahta. Postoje i letovi u 10:10, 11:00, 14:30 i 16:00. Bolje je odmah izračunati vrijeme i unaprijed kupiti složenu kartu (autobus do pristaništa ili trajekta). To možete učiniti na adresi 12go.asia. Cijena takve karte je od 700 do 950 bahta.

Autobus

Budući da između naselja nema izravnog autobusa, ovu ćete rutu morati kombinirati s trajektom. Ovo je jedna od proračunskih opcija, a uz to možete odabrati i noćni let, što će vam ne samo uštedjeti vrijeme, već i novac, jer ćete jednu noć provesti ne u hotelu, već u autobusu.

Jedna od popularnih tvrtki koja se bavi kombiniranim prijevozom je Lampraya. Poznat je po cijelom Tajlandu, a njegove usluge koriste i turisti i lokalni stanovnici. Ured tvrtke smješten je na poznatom Khaosan Roadu. Tamo možete odmah kupiti karte za autobus i trajekt.

Ako ne možete posjetiti ured, web stranicu možete rezervirati za prijevoz u Aziji. Na njemu će vam se ponuditi nekoliko opcija kombiniranog putovanja, kojim se prijevoz koristi za svladavanje rute i potpuni opis putovanja.

Večernji autobus kreće oko 9 sati. Stajalište se nalazi u blizini ureda tvrtke. Ali morate doći k njemu najmanje 1 sat prije polaska kako biste se registrirali, dobili karte za ukrcaj i provjerili u svojoj prtljazi. Ako se svi putnici okupe prije određenog vremena, autobus može krenuti, primjerice, u 20:30. Autobusi su komforni, opremljeni klima uređajem. Na putu se prave 1-2 kratka zaustavljanja, pa je bolje da hranu ponesete sa sobom.

Autobus će vas odvesti do samog pristaništa nakon čega ćete se oko 9 sati ujutro prebaciti na trajekt i biti oko Koh Taoa. Pored noćnog, postoji jutarnji let, koji kreće u 6 sati. U tom slučaju doći ćete do krajnje točke bliže u 4 sata uveče.

Vlak

Ako vam se vožnja autobusom čini previše napornom, tada možete upotrijebiti vlak koji vozi noću kako biste prevladali prvi dio rute. Svoje putnike odvodi u grad Chumphon, a odatle polaze trajekti.

Vozi vlaka mogu biti nekoliko klasa, što zauzvrat utječe na troškove. Najjeftinija opcija su vagoni opremljeni ventilatorima i sjedalima (3. klasa). U automobilima druge klase već nude vezove, opremljeni su uglavnom klima uređajem, cijena karte je otprilike 1000 bata.

Vlak kreće sa stanice Hua Lompong. Po dolasku u Chumphon, sami morate doći do pristaništa i tamo već možete dobiti trajektnu kartu. Cijena mu varira između 500-700 bata, ovisno o tvrtki prijevozniku.

Napominjemo da uvijek možete kupiti sveobuhvatnu kartu za vlak i trajekt. U tom će vas slučaju dočekati na željezničkoj stanici i odvesti na pristanište. Takve ulaznice možete naručiti putem 12go.asia. Prilikom rezervacije, imajte na umu da bi vlak i trajekt trebalo proći vremensko razdoblje (najmanje 1,5 sata), jer često postoje slučajevi kada vlakovi kasne. Prije putovanja trebali biste pokupiti originalnu kartu za vlak na šalteru autobusnog kolodvora.

Vlastiti automobil

Vozite svoj automobil - to je uvijek svijetlo i uzbudljivo putovanje. Prvo, možete samostalno prilagoditi svoje vrijeme, i drugo, vidjet ćete puno zanimljivosti, usput ćete posjetiti bilo koje gradove i upoznati se s lokalnim atrakcijama.

Savjetujem vam da iznajmite automobil na Economybookings.com, postoji širok izbor automobila, samo pouzdane tvrtke za najam i mogućnost uspoređivanja cijena.

Kad unajmite automobil, prvo morate doći do grada Chumphon. Ovo je naselje najpogodnije, jer nekoliko otoka s trajektima polazi za otok Koh Tao. Ako se odlučite prijeći s automobilom, tada trebate pronaći pristanište Tha Young, smješteno 7 kilometara od grada. Odatle u 23:00 kreće automobilski trajekt - Ko Charoen Car Ferry. Napominjemo da trči samo tri puta tjedno - ponedjeljak, utorak i petak. Pored automobila, on putnike pješice prevozi, vozarina je oko 300 bahta.

Ako nakon dolaska u Chumphon odlučite ostaviti automobil i prijeći bez njega, možete koristiti bilo koji pristanište.

Upoznali smo se sa svim glavnim rutama i načinima prijevoza koji će vam pomoći doći do otoka Koh Tao. Kao što vidite, svi oni imaju prednosti i nedostatke. Kome ćete dati prednost ovisi o vama. U svakom slučaju, vaše putovanje bit će prilično dugo, ali zanimljivo.

Pin
Send
Share
Send

Pogledajte video: Secret War in Laos Documentary Film: Laotian Civil War and . Government Involvement (Travanj 2020).