Plaža Paragon u Nha Trangu

Pin
Send
Share
Send

Plaža Paragon nalazi se na jugu Nha Trang, u luksuznom vikend naselju zvanom An Vien. Ovo je vrsta "rublje" Nha Trang s luksuznim vilama i širokim cestama. Plaža je popularna među turistima zbog činjenice da nema valova i more je mirno tijekom cijele godine. Odabir je obitelji s djecom i ljudi koji se žele opustiti na mirnom i tihom mjestu. No, savjetujem svima da ga posjete. Mjesto je prilično lijepo.

Opis

Plaža Paragon po veličini je kratka i uska, jer je u početku bila dizajnirana samo za goste hotela Paragon Villa. Plaža je široka oko 20 m, dugačka je oko 600 m. Mala veličina plaže bila je nezgodna tijekom velike sezone, kada ima puno gostiju. Stoga preporučujem dolazak ujutro. U sezoni kada je more mirno na ostalim razvijenijim plažama, Paragon je praktično prazan.

Pijesak na plaži je plitak, bijel i čist. Međutim, turisti dolaze ovamo preko mora, koje je uvijek mirno, za razliku od gradske plaže. Nikada nema visokih valova, što čini odmor vrlo prikladnim za malu djecu. Odsutnost valova nastaje zbog lukobrana koji odvaja dio akumulacije od mora. U početku je ovaj dio plaže zamišljen kao luka za jahte i brodove, stoga je izgrađen umjetni lukobran.

Najbolje je sunčati na plaži od 8 do 10 ujutro i od 16 do 18 navečer. To će pomoći ne samo da dobije lijep ten, već i da izbjegne zdravstvene probleme.

Ulaz na plažu je besplatan za sve. Prije toga, plaža Paragon imala je veliki izbor ležaljki sa suncobranima. Ali kad sam stigao u Nha Trang, uopće nisu bili na plaži. Ne znam s čime je to povezano. Možda će se sunčanice opet vratiti. Međutim, najam opreme za plažu prilično je visok - oko 4-5 dolara, pa ako ne želite preplatiti, ponesite posteljinu. Na samoj plaži nema stabala koja bacaju prirodnu sjenu. Ali ako se dignete malo više, možete se sakriti od žarećeg sunca u sjeni palmi.

Zabava

Paragon nema aktivnosti na plaži. Ovo je mjesto namijenjeno ljubiteljima mirnog i lijenog odmora. Za razliku od središnjeg dijela gradske plaže, gdje postoji ogromna količina zabave (cheesecakes, banana, skuter, škola surfanja, itd.), U Paragonu se možete samo sunčati i kupati u moru. Ako je zabava važna za odmor, bolje je otići u središte Nha Trang-a.

Infrastruktura

Nedostatak razvijene infrastrukture veliki je minus plaže Paragon. Neugodnost za godišnjake uzrokuje nedostatak toaleta, tuševa, kabine za presvlačenje na plaži. Na bilo kojoj plaži nema ladica s voćnim i gaziranim pićima. Trgovine i kafići također su rijetki. Na ulazu u područje An Vienne nalazi se jedna pizzeria i jedan kafić. Ovdje nećete vidjeti ni prodavače lokalne hrane, zato vam savjetujem da sa sobom ponesete hranu i vodu. Ulica za hodanje uredna je, s prekrasnim zelenim površinama, no klupe za odmor ne postoje.

Hoteli

Postoji nekoliko opcija za one koji žele odabrati hotel u blizini plaže Paragon. Prvo, ovo je istoimeni hotel Paragon Villa Hotel - moderan i voljen od strane mnogih ruskih turista. Također savjetujem da obratite pažnju na hotele Verano Hotel, Ruby Luxury Apartments i An Vien Beach Villa.

Bogati turisti ovdje žele iznajmiti luksuzne apartmane za vrijeme svog odmora. Postoje oni koji kupuju nekretnine u An Vienneu i ostanu u Nha Trangu zauvijek. Dobra kuća s 3-5 spavaćih soba koštat će oko 1200 do 1800 američkih dolara mjesečno, kuća s dvije spavaće sobe koštat će oko 500 do 700 dolara mjesečno. Poduzetni Rusi smislili su način da unajmljuju luksuzne stanove i na tome zarađuju. Dakle, nakon što su iznajmili kuću za nekoliko spavaćih soba, oni žive u jednoj sobi, a ostatak iznajmljuju odmaračima.

Kako doći?

Plaža se nalazi unutar grada, tako da stići ovdje nije teško iz bilo kojeg područja. Postoji nekoliko načina:

  1. Javnim prijevozom. Autobusi pod brojem 4 redovito voze južno od Nha Trang-a. Ulaznica je jeftina - 7000 dong-a. Jednom kada uđete u autobus, trebate ići na jug do krajnjeg stajališta. Zatim biste trebali pješačiti 70 metara do ulaza u An Vien. Na ulazu je sigurnost, ali ne traže naknadu i ne provjeravaju dokumente. Kao rezultat toga, lagana šetnja od autobusa do plaže traje oko 10 minuta.
  2. Taksijem. Treba samo reći riječ "Paragon", a bilo koji taksist shvatit će gdje trebate. Taksisti voze brojilom, tako da će konačna cijena ovisiti o mjestu gdje ste se našli u taksiju. U prosjeku, to je 50-100 tisuća dong-a.

Plaža Paragon na karti

Na ovoj karti zabilježio sam točnu lokaciju plaže.

Plaža Paragon odlično je mjesto za obitelji s djecom. Pogodan je za one koji vole osamljeni, opuštajući odmor. Unatoč nedostatku razvijene infrastrukture i zabave, ovu plažu odabiru mnogi odmori zbog mirnog mora, čistog bijelog pijeska i nedostatka valova.

Pin
Send
Share
Send