Nha Trang u kolovozu

Pin
Send
Share
Send

Ljeti, Nha Trang ima vruće i sunčano vrijeme, pogodno za odmor na plaži. U kolovozu ima puno turista (posebno Kineza), kao i u ostalim ljetnim mjesecima. No, odmor u ovom trenutku ima svoje karakteristike koje valja uzeti u obzir pri organizaciji putovanja. Stoga je važno pripremiti se unaprijed. Kakvo vas vrijeme očekuje u posljednjem ljetnom mjesecu, detaljno ćemo govoriti u ovom članku.

Vrijeme

U kolovozu, Nha Trang ima stalno vruće vrijeme. Dnevna temperatura zraka kreće se od + 34 ° C- + 36 ° C, a noću padne do + 25 ° S. Početkom mjeseca je malo hladnije - + 28 ° S-29 ° S. Od 11:00 do 14:00 u Nha Trangu, najtoplije, tako da je u ovom trenutku bolje ne izlaziti na otvoreno sunce. Ali većina hotela ima klima uređaj ili obožavatelje koji pomažu izdržati vrućinu.

Pored visokih temperatura, povećana vlažnost zraka primjećuje se u kolovozu. Ali nije ga teško nositi na morskoj obali kada se voda zagrije do + 27 ° C-29 ° C. Mnogi turisti koji su došli u odmaralište u kolovozu provode većinu svog vremena na plaži.

Oborina ovog mjeseca nešto je više nego inače u sezoni "suhog". To je zbog pristupa kišne sezone. Uglavnom ovaj mjesec u Nha Trangu sunčano. U noći kratko pada kiša. A u vrućini su kiše posebno ugodne jer donose hladnoću. Nha Trang je pogodan za opuštanje u kolovozu, ako dobro podnosite vrućinu.

Plaže

Nha Trang privlači turiste svojim plažama. Nazivaju ga još i „glavnom gradom Vijetnama“. Na obali su stvoreni svi uvjeti za opuštajuće provod i aktivnosti na otvorenom. U kolovozu je vrijeme povoljno, a plaža postaje najposjećenije mjesto u odmaralištu. More je mirno, valovi praktički izostaju zbog slabog vjetra. Ljubitelji surfanja trebali bi odabrati drugo odmaralište.

Noću na gradskoj plaži Nha Trang organiziraju se najzapaženije diskoteke u cijelom Vijetnamu. Čitavu obalu karakteriziraju slikoviti pejzaži. U središnjem dijelu odmarališta nalazi se plaža s razvijenom infrastrukturom, pa se većina turista opušta tamo. Ljubitelji opuštajućeg odmora svidjet će se plaži Paragon koja se nalazi na području An Vienne.

Gradska obala dugačka je 7 km, prekrivena je bijelim pijeskom s dodatkom čestica školjki. Školjke su prirodni filter, tako da je voda na tim mjestima čista i bistra. Uvala u kojoj se nalazi Nha Trang jedna je od najljepših uvala na svijetu. Neki turisti smatraju da lokalne plaže nisu previše čiste zbog velikog broja turista. Ali to nije tako, čistoća gradske plaže neprestano se prati.

Sve plaže u Nha Trangu su besplatne. Ali trebate platiti za najam ležaljke i suncobrana. Plaže su dobro opremljene i ugodne za opuštanje. U kolovozu je vrijeme pogodno za ronjenje i ronjenje: voda je bistra, nema visokih valova. Na plažama postoje ronilački centri koji nude obuku i najam opreme. Ali imajte na umu da je ovaj mjesec uključen u turističku sezonu, pa će na lokalnim plažama biti puno ljudi.

Što učiniti i što vidjeti?

Osim opuštanja na plaži i kupanja u moru, odmaralište ima atrakcije vrijedne pažnje.

 1. Kule Chama - drevni kompleks koji datira od 8. do 11. stoljeća. Smješteno je u sjevernom dijelu Nha Trang-a.
 2. Nedaleko od centra grada nalazi se pagoda Long Son, poznata po 24 metra visokoj bijeloj statui Bude, koja se smatra simbolom Nha Trang.
 3. U južnom dijelu grada nalazi se Nacionalni oceanografski muzej star skoro 100 godina. Posjetitelji će moći vidjeti model kostura kitova, morskih pasa i drugih riba. Kao i akvariji s egzotičnim ribama.
 4. Glavna atrakcija odmarališta za odrasle i djecu je kopneni park Vinpearl, smješten na otoku Hong Che. Do tamo možete stići dugim žičarom. Park ima akvarij, zoološki vrt, tobogane, atrakcije, kino i druge zabave.
 5. Majmunski otok, čiji su stanovnici ova simpatična stvorenja. Majmuni su navikli na turiste, pa morate pripaziti na stvari.
 6. Posjet plantaži soli. U kolovozu je vađenje soli najaktivnije, jer je ovaj mjesec najtoplije vrijeme u Nha Trangu.
 7. Slapovi Baho jedna su od glavnih prirodnih atrakcija Nha Trang-a. Istina, oni su izvan grada.

Osim atrakcija, odmaralište je poznato i po blatu i mineralnim izvorima. Tamo možete otići za one koji se žele ne samo opustiti, već i poboljšati svoje zdravlje.

Cijene

Turistička sezona u Vijetnamu traje od siječnja do kolovoza, a vrhunac posjećenosti je ljeti. Zbog toga će cijene odmora u Nha Trangu biti visoke. Trošak paketa za jednu osobu u trajanju od 7 noćenja iznosit će oko 60 000 rubalja. Paket uključuje let, smještaj u hotelu, zdravstveno osiguranje. U nekim slučajevima obroci i transferi. Međutim, ako želite, uvijek možete pronaći goruću kartu. Pogledajte takve opcije ili samo rezervirajte obilazak na ovoj stranici.

Ako volite putovati samostalno, svoje putovanje možete organizirati sami. Ali bolje je rezervirati ulaznice unaprijed po nižoj cijeni. To se može učiniti na web lokaciji Aviasales.ru. Ispod ću vam ostaviti kalendar niskih cijena.

Cijena najma stanovanja ovisi o lokaciji hotela ili kuće i njegovoj udobnosti. Veliki izbor hotela očekuje vas na web stranici Hotelluk. Štoviše, pomaže se uštedjeti na smještaju prikazujući cijene u svim popularnim rezervacijskim sustavima, kao što su Booking.com i Agoda.com.

Vrijedi li vožnja?

Da biste to učinili, morate analizirati sve prednosti i nedostatke opuštanja u ovo doba godine. Prednosti provođenja godišnjeg odmora u kolovozu uključuju:

 • slaba kiša i stabilno sunčano vrijeme;
 • prilika za opuštanje na plaži i kupanje u moru.

Među nedostacima vrijedi istaknuti:

 • visoki troškovi odmora;
 • vruća vrućina;
 • veliki broj turista.

Ako dobro podnosite vrućinu i ne nerviraju vas gomile turista, kolovoz je pravo vrijeme za opuštanje u Nha Trangu. Samo trebate biti spremni na visoke cijene, jer ovo je glavna sezona. Oni kojima odmor na plaži nije važan, a godišnji odmor žele odmjerenije provesti, trebali bi otići u Nha Trang u rujnu i listopadu, kada je hladnije vrijeme i nema puno odmora.

Pin
Send
Share
Send