Plaža Padang Padang na Baliju

Pin
Send
Share
Send

Padanska plaža Padang otvorena je za široku javnost relativno nedavno. Početkom 90-ih, holivudski redatelji primijetili su ovu plažu za snimanje filma "Jedi, moli se, voli" s Julijom Roberts. Bili su sigurni da će slikovito mjesto osvojiti srca publike, a gledanost iznajmljivanja će se povećati. I tako se ispostavilo. Nakon adaptacije filma, 2011. godine, tisuće turista preplavilo je obalu kako bi ga vidjeli uživo. Sada je toliko popularan da se na vrhuncu sezone nema kamo otići s obzirom na to da je plaža dugačka samo 100 metara.

Opis

Zapravo, plaža je bila poznata još prije objavljivanja filmova. Surferi osvajaju lokalne valove već desetljećima. Oni dolaze iz cijelog svijeta kako bi uhvatili poznati val, koji su nazvali Balinese naftovod. Stvar je u posebnom reljefu vodene površine koji nastaje kada val teče presijecajući oblik tunela kojim se može surfati iznutra i izvana.

Plaža Padang Padang smještena je na jugozapadnoj strani otoka Bukit, unutar naselja Ungasan Uluwatu. Bukit je poznat po svom kamenitom reljefu, stoga se na većem dijelu teritorija nalaze stijene, koje dosežu 70 metara visine, uključujući i blizu obale.

Plaža Padang Padang je komad obale dugačak ne više od 100 m, smješten u maloj uvali, što vodu u blizini obale čini mirnom i idealnom za kupanje tijekom cijele godine. Pijesak je svijetle boje, a ulaz u vodu je gladak. Voda u moru je bistra, nježno tirkizna. Pješčana traka okružena je bizarnim stijenama od kojih neke imaju pećine.

Do plaže nije lako doći. Ovdje su dva prolaza, od kojih je jedan usko kameno stubište s 50 stepenica koje vode prema dolje, a drugi je put kroz umjetnu usku špilju koju je napravio čovjek u kojoj se dvoje ljudi nije moguće raseliti.

Važno! Tijekom spuštanja na obalu trebao bi biti izuzetno oprezan za odmor s invaliditetom i odrasle s malom djecom.

Klima na Padang Padang-u, kao i u cijelom Bukitu, je suha nego na ostalom balinejskom teritoriju, pa je manje padavina. Temperatura vode se kreće od 27 do 30 ° C.

Obala je idealna za obitelji s malom djecom, starije osobe i sve turiste koji vole odmor na plaži. Duž zaljeva se već podižu visoki valovi gdje surferi vole jahati valovima.

Ulaz na plažu Padang Padang je plaćen, košta 10 tisuća rupija.

Zabava

Na plaži nema razvijenu infrastrukturu kao što je, na primjer, na Kutu. Da nije bilo velikog okupljanja gostiju, moglo bi se nazvati mirno, ali ne usamljeno. Činjenica je da se ovdje redovno susreću surferi, uključujući i na svjetskim natjecanjima. Istina, plove daleko od obale - do mjesta gdje se okupljaju veliki valovi.

Surfanje

Ako niste profesionalac u klizalištu na dasci, ali stvarno želite naučiti ovu ekstremnu aktivnost, tada na obali možete unajmiti dasku i zaposliti lokalnog mentora koji će vas naučiti osnovnim tehnikama. Valovi za surfanje ovdje su uvjetno podijeljeni na one s lijeve strane - viši i složeniji, gdje profesionalci vježbaju, a na desnoj - male i srednje visine za početnike.

Na samoj obali ne postoji škola surfanja, ali na području Jimbarana postoje ih 2: Škola surfa Rip Curl i Škola surfanja Balangan Wave.

Kupanje

Svi ljubitelji ne samo da uživaju u oceanu, već i plivaju, toplo preporučujem posjet ovoj plaži. Iako nije dugačak, ali njegova širina omogućuje smještaj svih gostiju koji se odmaraju na udobnoj udaljenosti jedan od drugog. Unatoč prepunoj prirodi, plaža Padang Padang mi je najdraža na Baliju.

Postoji iznajmljivanje suncobrana, ali nema ležaljki, pa su turisti na ručnicima sa sobom. To je sasvim dovoljno, jer je pijesak na obali čist i rastresit. Najam kišobrana košta 100 tisuća rupija.

Penjanje na stijene

Okolne lokalne litice popularne su kod penjača. Ovo je prilično neobična zabava koja se može pronaći daleko od svake plaže. Ljepota je u tome što čak i početnici mogu testirati svoju snagu. Uostalom, duljina stijene pripremljene za planinarenje je 50 m, a visina samo 10 m.

Svu penjačku opremu morate ponijeti sa sobom, jer je nema gdje unajmiti na obali.

Padang Padang najviše posjećuju strani turisti. Posebno puno turista iz Kine, Australije i Japana.

Kafići i trgovine

Na teritoriji plaže nalazi se mali kafić u kojem će odmor moći jesti, piti rashlađena pića. Ali njegov je raspon malen, pa poduzetni turisti uzimaju hranu sa sobom. Za veći izbor jela možete otići u restorane iz hotela koji se nalaze na vrhu litice.

Na obali se nalazi i morska hrana, voće i kuhani kukuruz. Ribari često prodaju dimljenu svježu ribu iz lokalnih voda.

Ako krenete gore, bliže cesti, onda duž nje možete vidjeti još nekoliko trgovina u kojima se osim voća i druge hrane prodaju lagana odjeća za plažu, kupaći atributi i jeftini suveniri.

Na stijeni prije spuštanja do obale i na samoj plaži postoje 2 tuševa i wc, sasvim pogodan za upotrebu. Plaćeni parking nalazi se na litici, što će koštati simboličnih 2 tisuće rupija za bicikl, i 5 tisuća rupija za automobil.

Hoteli

Da biste se tijekom noći zadržali na obali Padang-Padang, trebali biste znati da se hoteli nalaze ne uz vodu, već gore na stijenama. Štoviše, na različitim udaljenostima jedni od drugih.

Sastavio sam izbor najboljih hotela različitih kategorija zvjezdica koji se nalaze ne dalje od 500 metara od plaže.

Padang Padang Breeze 2 *

Smješten u Padang Padang Breeze u ulici Labuan Sait, na 397 metara od plaže Padang Padang, u blizini plaže Suluban, u blizini stijena Uluwatu. Mali hotel pruža smještaj u udobnim sobama sa bežičnim internetom u cijelom hotelu, svakodnevno održavanje. Možete se opustiti na maloj vrtnoj terasi ili jesti u lokalnom restoranu. Tu su poslovni salon, spremište za prtljagu i besplatno parkiralište.

Ashana Hotel Uluwatu 3 *

Hotel Ashana Uluwatu nalazi se u ulici Raya Labuansait, 468 metara od obale, u neposrednoj blizini hrama i stijena Uluwatu. Mali hotel nudi sobe s besplatnim bežičnim pristupom internetu i TV-om. U dvorištu se možete opustiti i opustiti. Hotel ima otvoreni bazen, iznajmljivanje bicikla. Restoran u kombinaciji s barom poslužuje kontinentalni doručak.

Three Monkeys Villas 3 *

Vile Three Monkeys nalaze se u ulici Pantai Suluban Uluwatu, 502 metra od obale, u neposrednoj blizini litica i hrama Uluwatu. Kategorija hotela i usluga superiorni su u odnosu na prethodne hotele. Na teritoriju vile Three Monkeys Villas postoji samo 8 soba - zasebne vile sa svim sadržajima. Hotel u stilu Balinese nudi otvoreni bazen i privatni spa centar. Postoji restoran.

Obiteljska kuća na Baliju

Obiteljski dom Bali Bule nalazi se na Pantai Padang-Padang, samo 356 metara od plaže. Uz prikladno mjesto, tu je visoka razina usluge i vrlo uređen prostor. Elementi dekora izrađeni su u stilu Balinese. Postoji otvoreni bazen, iznajmljivanje bicikla. Ovdje su sobe samostojeće kuće sa svim sadržajima iznutra. Tu je restoran na licu mjesta koji poslužuje indonezijska i internacionalna jela.

Suluban Cliff Bali Villa 4 *

Sulubanska litica Bali Villa nalazi se u ulici Pantai Suluban, 357 metara od obale Padang Padang, na litici. Sa terase i bazena pruža se prekrasan pogled na more. Luksuzni hotel u svojoj kategoriji zadovoljava zahtjeve najzahtjevnijih putnika. Među nekoliko običnih bazena nalazi se veličanstven panoramski bazen. Tu su restoran i bar. Svaka vila sadrži 4 sobe opremljene kvalitetnim namještajem. Na raspolaganju su sobarica, kuharica i recepcija za osobne usluge. Hotel ima spa centar, besplatni bežični pristup internetu i privatnu uslugu joge.

Kako doći

Do obale nije moguće doći javnim prijevozom. Ovdje možete samostalno doći biciklom, automobilom ili taksijem. Ako krenete iz Sanura, Seminjaka ili Legie, najkraći i najpovoljniji put proći će kroz Kutu. Od nje, kao i iz Denpasara, na obalu treba oko 40 minuta.

Konačna putna točka bit će selo Uluwatu. Udaljen je 1 kilometar od plaže. Slučajno vožnja spuštanjem do oceana neće uspjeti. Postoji oznaka s nazivom plaže, a u blizini je dovoljno parkinga za automobile i bicikle.

Plaža Padang Padang na karti

Na ovoj karti pronaći ćete točnu lokaciju ove plaže.

Plaža Padang Padang je neobičan zbog svog položaja, male veličine i nepostojanja brzih valova uz obalu. Međutim, malo dalje postoje odlični valovi za surfere. Plaža je pogodna za apsolutno sve odmore: obitelji s djecom, starije osobe i mlade. Unatoč visokoj popularnosti, možete odabrati vrijeme kada postane zapušteno i potpuno ćete uživati ​​u osamljenom odmoru.

Pin
Send
Share
Send

Pogledajte video: Bali Pláže - 2. Den (Travanj 2020).