Snorkling u Nha Trangu

Pin
Send
Share
Send

Nha Trang je popularno i svjetski priznato mjesto za sportove na vodi. Topla klima, prelijepa obala s mnogo otoka i poluotoka, okruženi kristalno čistom vodom i koraljni grebeni s bogatim ekosustavom, stvaraju idealne uvjete za snorkling. Ovo je sjajna prilika za otkrivanje fantastičnog podvodnog svijeta Nha Trang. A gdje su najljepša mjesta za snorkling, reći ću u ovom članku.

Najbolja mjesta za ronjenje

Nha Trang i njegovi susjedni otoci okruženi su kristalno čistom vodom, koralnim grebenima raznovrsnog morskog života. Grad nudi zaroniti u ovaj nevjerojatan svijet: krenite na ronjenje na obali Nha Trang ili oko obližnjih otoka.

Najbolje mjesto za ronjenje u Nha Trangu je zaštićeno područje morskog dobra Hon Mun, koje obuhvaća područje od oko 12 hektara vode s nevjerojatnim podvodnim svijetom, zaštićeno florom i faunom. Područje parka Hong Moon obuhvaća okolicu desetak otoka i 20 ronilačkih mjesta različitih dubina. Shaal je jedno od najboljih mjesta za početnike koji su naučili kako roniti.

Popularna mjesta za ronjenje u Nha Trangu su:

Mjesečev otok (Hong Moon)

Otok se nalazi u Hong Moon Parku, samo 45 minuta vožnje brodom od luke. Ovo je najpopularnije ronilačko mjesto u Nha Trangu. U zaštićenom području živi više od 300 vrsta mekih i tvrdih koralja. Ovdje možete vidjeti morskog brancina, moranu jegulju, barracudu, leptirovu ribu, anđela, pahuljicu, klub, duha, žabu, kravu, lava, divovske inćune, rakove, morske ježeve i mnoge druge vrste morskog života. Morski morski psi, rake, zrake i kornjače ne žive u tim vodama. Voda je ovdje vrlo bistra, što se može vidjeti iz čamaca sa staklenim dnom. Dubina ovdje iznosi 10-25 m, tako da je mjesto pogodno za iskusne plivače.

Ostrvo majmuna

Otok se nalazi uz obalu Nha Trang u uvali Nya Fu i prirodno je stanište više od 1200 majmuna. Početnici biraju ovo mjesto s obzirom na relativno malu dubinu (3-5 m), vrlo bistro more i šarene koraljne grebene sa svim vrstama morskog života.

Hong Ong ili Kitov otok

Osim zapanjujućeg morskog područja Hong Moon i okolnih otoka, još jedno zadivljujuće mjesto za snorkling je otok Kitov koji se nalazi 100 km sjeverno od grada. To je mirno mjesto gdje se možete povući, opustiti i uživati ​​u otočkoj atmosferi. Otok se nalazi u zaljevu Van Fogh i posjetiteljima nudi tirkizne vode, netaknute prirode.

Snorkeling, kao i mnogi drugi sportovi na vodi, poput ronjenja, kajaka, vrlo su popularni u vodama oko otoka. Mjesta za ronjenje ovdje nisu ispunjena brodicama (kao što se događa na drugim popularnim mjestima tijekom vrhunca sezone), jer nema izravnih izleta izravno iz Nha Trang.

Najbolje vrijeme za snorkling

Pravo vrijeme za snorkling u Nha Trangu je od travnja do listopada. Najbolji su mjeseci srpanj-kolovoz, kada je sunčano vrijeme s malo vjetra i dobrom vidljivošću u vodi. Ako je prosječna vidljivost pod vodom 10 m, onda vedrog dana doseže 15-20 m i omogućuje vam da vidite mnogo šarenih tropskih riba, svijetle impresivne koralje.

Potrebna oprema

Tvrtke koje nude snorkeling ture pružaju svu potrebnu opremu. Set uključuje silikonsku masku, cijev za disanje, papuče, mokro odijelo (koristi se u hladnoj vodi). Neiskusni plivači mogu dobiti spasilački kaiš i ronilačke usluge.

Obratite pažnju! Čak i ako osoba nema iskustva s snorklingom, ne bi se trebala brinuti, jer na brodu postoji instruktor koji će mu pomoći da nauči tehniku ​​i dati savjet.

Tvrtke koje organiziraju turneju

Nha Trang ima mnogo putničkih tvrtki koje organiziraju izlete snorkelingom i druge vodene aktivnosti. Tu spadaju i profesionalni ronilački centri i putničke agencije:

  1. Vijetnam aktivan. Smješten na ul. Hung Vuong 115, na području Loc Tho. Otvoren je svaki dan od 7:00 do 20:00. Centar prodaje nove maske, flippers za ronjenje u svojoj trgovini.
  2. Iznenađujuće ronjenje Nha Trangom. Adresa: st. Biet čet 29. radno vrijeme: svakodnevno od 6:30 do 22:00.
  3. Ronioci jedrenjačkog kluba. Smješten na Tran Phu 72-74, otvoren od 7:30 do 20:00.
  4. Rainbow ronioci. Smješten na ulici. Biet Thu 19, otvoren svaki dan od 6:00 do 22:00. Izvodi morski park Hong Moon i otok Kitov (dvosatna vožnja brodom sjeveroistočno od Nha Trang).
  5. Angel Ronilački centar i Centar za obuku instruktora. Centar se nalazi na ul. Nguyen Thien Thuat 10 i otvoren je svaki dan od 7:00 do 21:30. Nudi prodaju cijevi, maski, peraja. Većina ronjenja odvija se u blizini Crnog ostrva, posljednjeg otoka u uvali.
  6. Ronjenje. Smješten na ul. Bis Yersin 50, okrug Vạn Thang. Otvoren je svaki dan od 7:00 do 21:00.
  7. Zabavni zaroni. Adresa: Tran Phu B4, okrug Loc Tho. Otvoren je svaki dan od 7:00 do 18:00.

Na ovom mjestu možete rezervirati snorkeling obilazak južnih otoka.

Kako ide turneja?

Izlet snorklingom obično započinje ujutro (oko 8:00) i traje do oko 15:00. Minibus s vodičem pokupit će vas iz hotela i dostaviti do luke. Vi i grupa turista odlazite brodom do marinskog parka Hong Moon, gdje ćete posjetiti 2 mjesta za snorkling, koje odabere instruktor ovisno o vremenskim uvjetima i vidljivosti. Prvo zaustavljanje često je mjesto na istočnoj strani otoka Hong Moon, gdje ćete provesti 1-1,5 sati. Tada brod odlazi na drugo mjesto.

Tijekom krstarenja možete upiti sunce na terasi broda, opremljenoj baldahinom i ležaljkama. Vratit ćete se u hotel oko 14:00.

Cijene

Snorkeling je najjeftinija aktivnost na vodi u Nha Trangu. Cijene za ronjenje na dasci variraju od 20 do 40 dolara, što je 2 puta niže od troškova ronjenja (80-100 dolara). Trošak ture ovisi o tvrtki, udaljenosti odredišta od obale, punoći turističke skupine.

U cijenu izleta uključuje transfer od / do hotela, izlet brodom, najam opreme, usluge vodiča, besplatna pića (kava, čaj, voda), voće, ručak na brodu. Ručak je obično švedski stol s plodovima mora ili mesom, sirom, jajima, povrćem.

Rezervirajte snorkling izlete u Nha Trangu barem jedan dan unaprijed.

Snorkeling je jedna od najpopularnijih vodenih aktivnosti u Nha Trangu. Privlači mogućnost promatranja morskog svijeta bez sofisticirane opreme i obuke. Stoga, snorkeling mogu svi. I iskreno vam savjetujem da to učinite u Nha Trangu.

Pin
Send
Share
Send

Pogledajte video: 3 Islands Tour on Nha Trang Bay - Snorkeling, seafood lunch, and beach time. LIFE IN VIETNAM (Travanj 2020).