Azija

Među ženama koje žele vratiti mladost i ljepotu, postoje legende da u jugoistočnoj Aziji možete kupiti bilo koji čudesan napitak, gotovo istu kremu koju je Azazello predstavio Bulgakovu Margariti prije nego što je odletio u vješticu. Dakako, tajlandska kozmetika s Tajlanda ima nešto više svjetovnih svojstava, ali raspon proizvoda koji se nude u naturopatskim ljekarnama u zemlji je tako širok, a uvjerenja farmaceuta toliko obećavaju da čovjek želi doslovno kupiti sve.

Opširnije

Otok Koh Lipe dio je arhipelaga Adang Ravi, smješten u Andamanskom moru na udaljenosti od 70 kilometara zapadno od obale provincije Satun (na jugu graniči s Malezijom). Na karti se njegov naziv može označiti na različite načine: Koh Lipe, Ko Lipe ili Ko Lipey. Odmah pored nje nalazi se otok Ko Adang, a Ko Tarutao, po kojem je Nacionalni park Marine dobio ime, nalazi se trideset sedam kilometara jugoistočno.

Opširnije

Ako samostalno planirate putovanje, takav segment zračnih prijevoznika svakako biste trebali uzeti u obzir kao niskotarifne aviokompanije (Low Cost). I to ne samo zato što je cijena usluga koje pružaju znatno niža, što u većini slučajeva ne utječe na njihovu kvalitetu. Ali također iz razloga što su oni koji obavljaju letove do odredišta koja druge zrakoplovne kompanije zanemaruju zbog niske profitabilnosti.

Opširnije

Pokušavaju donijeti ne samo suvenire s bilo kojeg putovanja, već i fotografije ili video zapise. Napokon, možete uhvatiti najuspješnije i nezaboravne trenutke opuštanja ili prisutnosti na simboličnom i zanimljivom mjestu. Sada imamo priliku promijeniti kut pucanja i pomicanje vidikovca vidjeti iz ptičje perspektive.

Opširnije

Da biste pronašli i rezervirali avionsku kartu putem interneta, na internetu postoji nekoliko pretraživača koji će uštedjeti ne samo vrijeme, već i stvarni novac, jer vam omogućuju odabir najbolje rute i odabir najvjernije avio karte. Donosimo vašoj pažnji ocjenu najboljih pretraživača (agregatora) avionskih karata.

Opširnije

Putujući u neku egzotičnu zemlju jugoistočne Azije, većina turista vjeruje da briga o vašem životnom i zdravstvenom osiguranju u ovom slučaju znači dodavanje nepotrebnih problema. Ali u stvari, osiguranje na Tajlandu danas se izdaje brzo i jednostavno, a njegova cijena ne uspoređuje se s novcem koji možete potrošiti ako se dogodi nešto izvanredno.

Opširnije

Medeni mjesec na Tajlandu vrlo je ne-trivijalna ideja romantične zabave i opuštanja nakon svih briga povezanih s nevoljama prije vjenčanja i same akcije, čiji scenarij uopće ne sugerira da mladenci mogu većinu svog vremena posvetiti jedni drugima. Usput, godišnjica vjenčanja na Tajlandu nije manje kreativan način za osvježavanje osjećaja brišući se olupinama svakodnevnih briga.

Opširnije

Većina putnika više ne želi kontaktirati putničke agencije i rade sve sami. To ima svoj razlog, jer načelo „jezik će dovesti u Kijev“ još uvijek nije otkazano. Osim toga, putovanje u ovom slučaju postaje slično kockanju, i to je pravo, izvorno značenje putovanja.

Opširnije

Putovanje oko Tajlanda unajmljenim automobilom sjajna je ideja koja će vam omogućiti da vidite sve ono što turisti još nisu zgazili, a ne replizirali na bezličnost u reklamnim brošurama. Osiguranje automobila na Tajlandu omogućit će vam da se ne ometate u stjecanju ugodnog iskustva u rješavanju različitih situacija, od trivijalnih otmica do tehničkih kvarova na putu.

Opširnije

Boja putovnica u svijetu određena je unutarnjim zakonodavstvom svake zemlje. Ovisno o sklonostima službenika nepoznatih običnim građanima, mogu biti crvena, plava, zelena ili crna, kao i slične nijanse. Čak ni iskusni putnici neće moći jasno odgovoriti na pitanje zašto su kore njihovih osobnih iskaznica upravo takve boje.

Opširnije

Malezija je zemlja koja se nalazi južno od Tajlanda i s njom ima kopnenu granicu koja poluotok Malacca dijeli otprilike na pola. Njihova blizina često postavlja pitanje među turistima: "koji je bolji za opuštanje?" Mi ćemo vam dati nekoliko zanimljivih usporedbi, procjenjujući koje, vi sami odlučite koja je za vas povoljnija - Malezija ili Tajland.

Opširnije

Vlažna tropska klima Tajlanda privlači ne samo turiste. Ovo je zaista raj za mnoge insekte, do četvrti s kojom su Tajlanđani već odavno navikli, a neke od njih čak i jedu. Ali za farang štetni insekti na Tajlandu mogu biti neugodno otkriće, sastanak s kojim, u najboljem slučaju, može potaknuti puno cviljenja, u najgorem slučaju - pokvariti dugo očekivani odmor zbog unošenja opasnih infekcija nakon ugriza.

Opširnije

Mnogi turisti, krećući se na obale Tajlandskog zaljeva, zaboravljaju da opuštajući boravak na plaži pod blagim zimskim suncem nije sve što ova zemlja može ugoditi. Na Tajlandu postoje razne vrste zabave - komunikacija s egzotičnom prirodom, upoznavanje s Tajlandom kulturom i tradicijama, začinjene avanture, koje često nadilaze granice dopuštenog.

Opširnije

Svađe na putovanjima prilično su česta pojava. Na kraju, ostavljajući svakodnevne brige kod kuće, ne oslobađate se navike i, da budem iskrena, od tereta uvreda i potraživanja nakupljenih tijekom godine jedni za druge. Olujni prizori iz obiteljskog života mogu otrovati čežnju za odmorom. A izvana izgledaju ne samo apsurdno, već i odbojno.

Opširnije

Izlet iz Bangkoka u Chiang Mai godišnje napravi nekoliko desetaka tisuća turista. I to unatoč značajnoj udaljenosti između popularnih otočkih mjesta na jugu i sjevernoj granici Tajlanda. Razlog tome je poseban položaj ovog grada u društvenoj, pa čak i svetoj hijerarhiji zemlje. Smatra se i sjevernim glavnim gradom i glavnim kulturnim središtem, u njemu se nalazi najveće sveučilište u jugoistočnoj Aziji, a kampus zauzima gotovo četvrtinu grada.

Opširnije

Surfanje na Tajlandu, zemlji operanoj toplim tropskim morima i vrlo dugom obalom, vrlo je popularna plaža atrakcija. I to ne samo među turistima, već i autohtonim stanovništvom. Popularnost surfanja potaknuta je činjenicom da je najbolja sezona za bavljenje ovim sportom razdoblje koje traje od travnja do listopada.

Opširnije

Putovanje na Tajland često je povezano s pitanjima komunikacije, na koja ćemo pokušati odgovoriti u ovom članku. Stanična komunikacija pokriva gotovo cijeli teritorij Tajlanda, s izuzetkom nekih otoka i najudaljenijih pokrajina. Budući da je gostovanje ruskih operatera - Megafon, MTS ili Beeline - toliko brutalno da vas jedan poziv s trojezičnim razgovorom ne može samo „poništiti“, već i učiniti bankrotom, razgovarajmo o tome kako nazvati iz Tajlanda u Rusiju bez opipljivih troškova i kako su stvari s ovom vrstom usluge na egzotičnim obalama Tajlandskog zaljeva.

Opširnije