Azija

Znak dobre manire i opreznosti je izdavanje police osiguranja prije nego što krenete na primjer, na naš voljeni Tajland. Da ne biste gubili vrijeme šetajući uredima osiguravajućih društava, savjetujemo vam da se osigurate u Cherehapa. Ova usluga, koja surađuje s mnogim glavnim ruskim osiguravajućim društvima (da budu navedeni u nastavku), putnicima omogućuje usporedbu i odabir najprihvatljivijih cijena za politike i odabir potrebnih dodatnih opcija.

Opširnije

Koliko vaših prijatelja nikad nije uzelo kredit? Sigurno više od onih koji imaju dvije ili čak tri. Stoga, pitanje: "je li moguće otići u inozemstvo s kreditom" nije toliko relevantno ako ste disciplinirani dužnik i banka nema pritužbi na vas. Međutim, korisno je saznati kako naši zakoni odlaze u inozemstvo kada je dostupan zajam za problem, na primjer, s nekoliko zakašnjelih plaćanja, a posebno ako postoje pravosudne odluke za njihovo provođenje.

Opširnije

Na Tajlandu postoje komarci, svi koji planiraju putovanje u bilo koje tajlandsko odmaralište trebali bi se pomiriti s tom stvarnošću. Baš kao i činjenica da su u tropskoj zemlji zabilježeni slučajevi malarije ili groznice Denge, i činjenica da regija pripada kategoriji turista, nije jamstvo da će vas ovaj bič zaobići.

Opširnije

Hua Hin, mali provincijski grad smješten na zapadnoj obali Tajlandskog zaljeva, dvjesto kilometara južno od Bangkoka, spada u definiciju sela Potemkin. Činjenica je da je izabran za sjedište ljetne rezidencije kraljevske obitelji. Stoga se u njoj njeguje uzorna siamska provincija - takva kakvu bi želio vidjeti i sam kralj.

Opširnije

Web kamera kamere Jomtien rotirana je tako da su dio tajlandskog zaljeva, kula i vodeni park Pattaya Park koji se nalazi pored nje jasno vidljivi u objektivu. Stoji na krovu jednog od stambenih objekata koji u posljednje vrijeme „rastu poput gljiva“ - to znači veliku potražnju za nekretninama u Pattayi općenito, a posebno u Pratumnaku.

Opširnije

Panoramska web kamera Bangkok smještena je na špici poluotoka Bangkok. Mnogo je zanimljivije kada sektor gledanja postepeno mijenja položaj, omogućujući tako da se iz ptičje perspektive vidi ne samo neka fiksna točka, već gotovo cijela prijestolnica Tajlanda. Rotacijski sustav ne pravi punu revoluciju, ali se postupno kreće u sektoru 180 stupnjeva lijevo i desno.

Opširnije

Phuketova web kamera uživo na plaži Patong relativno je nedavna. Ne nalazi se na teritoriju najbližeg hotela, već je postavljen uz suncobrane na plaži i ležaljke. Patong je glavno mjesto na otoku, koje privlači većinu turista. A ta popularnost nije povezana s kvalitetom odmora na plaži.

Opširnije

Nova internetska kamera u Koh Samui u stvarnom vremenu pokazuje sve što se događa u Chaweng Buri Resort. Zahvaljujući njoj, sami se uvjerite da je ovaj hotel zaista na prvoj liniji. Čak se i valovi koji se kotrljaju na plaži Chaweng jasno razlikuju. Upozorenje! Zbog neoperabilnosti web kamera je zamijenjena drugom koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela Vikasa Yoga Retreat, njen pogled usmjeren je i na plažu Chaweng.

Opširnije

Web kamera Phuket's Karon Beach jedna je od najboljih tajlandskih sushija na ovom komadu zemlje. Postavljen je na teritoriju hotela Marina Phuket Resort na inicijativu jednog od najvećih turoperatora. Tijekom emitiranja slike na ekranu, može se neupadljivo predstaviti njezin logotip.

Opširnije

Web kamera uživo na plaži Kata na Phuketu instalirana je na teritoriju istoimenog hotela - Kata Beach Resort, a nalazi se na prvoj liniji najbliže moru. Ova plaža dijeli dlan s Karonom. Privlači turiste i lokalno stanovništvo ne samo sitnim bijelim pijeskom, već i vrlo čistom vodom, najmanje zagađenom od svih plaža na Phuketu.

Opširnije

Širina tjesnaca između južnog vrha otoka Phangan (Koh Phangan) i sjevernog otoka Samui iznosi samo osam kilometara, ali njihovi se krajolici međusobno značajno razlikuju. Iz tog razloga, turisti koji odmaraju na Tajlandu običavaju posjetiti oba otoka kako bi u samo jednom putovanju stekli što više dojmova.

Opširnije

Otok James Bond na Tajlandu pojavio se nakon što je jedna od litica u Andamanskom moru, dvadeset kilometara sjeveroistočno od obale Phuketa, postala pozadina filma "Čovjek sa zlatnom puškom". Izabrali su je za ovu ulogu iz više razloga: zbog svog neobičnog oblika, očaravajućeg prekrasnog okruženja, kristalno čistih valova, ljubljenja veličanstvenih plaža ... Općenito, Roger Moore (agent 007, zvani James Bond) i Christopher Lee (ubojica međunarodne klase Skarmanga) trebali su potrudite se jako da se ne izgubite usred cijele ove raskoši.

Opširnije

Prelazeći na stalno prebivalište na Tajlandu, želim donijeti svoje omiljene stvari, namještaj i druge predmete koji će podsjećati na Rusiju. Najbolji i jeftin način isporuke tereta je morskim putem. Da biste donijeli spremnik s osobnim stvarima i očistili ga, morate slijediti pravila tajlandskog carinskog zakona, formalnosti, ispravno pripremiti potrebne dokumente.

Opširnije

Morski psi su općenito ime nadređenog hrskavičnih riba koje imaju sličnu strukturu: izduženo tijelo u obliku torpeda, snažne kaudalne, dorzalne i pektoralne peraje, kao i usta opremljena redovima oštrih zuba. Ukupno ima 450 vrsta od kojih samo tri nisu grabežljivci, već filtri koji se hrane planktonom.

Opširnije

Na jugozapadnoj obali Phuketa nalazi se grad Ka Ron, koji je dio istoimene općine s otokom. Ovo je druga najpopularnija turistička destinacija, u koju se obično dovezu svi koji su kupili paket aranžman. Plaža Karon na Phuketu jedna je od najdužih - 3,5 kilometra, čak je i poznati Patong, šest kilometara sjeverno, niži od nje.

Opširnije

U ovom članku želimo razgovarati o tome kako uštedjeti novac prilikom kupnje stana u Pattaya. Što se danas događa na tržištu? Kako je pad rublje utjecao na tajlandsko tržište nekretnina i kakvi su izgledi? Danas na tržištu nekretnina u Pataji postoji aktivan rast prodaje, točnije preprodaja ugovora za nove stanove od programera.

Opširnije

Otoci Phi Phi, dio Nacionalnog morskog parka Koh Phi Phi, privlače turiste mnogo čistije od Phuketa, mora i plaža. Ali oni nemaju zračnu luku, a također nisu uključeni u paket usluga većine turoperatora. Stoga je pitanje kako doći do Phi Phi-a vrlo relevantno za one koji na Tajlandu žele vidjeti ne samo opetovano ponavljane turističke ulice, već i nešto posebno, malo poznato.

Opširnije

Iznenadit ćete se, ali posjedovanje imanja na Tajlandu ne smatra se razlogom za ubiranje poreza godišnje. Kupovinom nekretnina platit ćete samo porez na njezinu kupnju, a ne veći od pet posto troškova. Ostatak komunalnih usluga na Tajlandu plaća se prema istoj shemi kao i naša.

Opširnije

Zmije na Tajlandu, zemlji s vrućom tropskom klimom, najčešći su stanovnici džungle. Možete ih sresti čak i na prometnim mjestima. Stoga turisti trebaju biti vrlo oprezni ne samo tijekom izleta i šetnji, već i u blizini hotela. Doista, većina ovih gmazova predstavlja određenu opasnost, što može dovesti do najtežih posljedica.

Opširnije