Bali

Ne tako davno turisti koji su se odmorili na Baliju, odmarali su samo u hotelima. S vremenom su se na otočkom tržištu nekretnina pojavile mnoge tvrtke koje su počele iznajmljivati ​​kuće. Zahvaljujući tome, turisti su počeli davati prednost smještanju u privatnim kućama ili vilama. Ova vrsta stanovanja ima brojne prednosti, omogućava vam da budete neovisni i uživate u privatnom odmoru.

Opširnije

Otok Bali nalazi se u blizini ekvatora, što znači da monsuni utječu na njegovu klimu. Kroz godinu postoji jasna raspodjela vlažnih i suhih razdoblja od kojih svako ima svoje karakteristike. Međutim, vrijedno je napomenuti da klima u svim dijelovima Balija neće biti ista. Planinske regije karakterizira niži temperaturni pokazatelj, u usporedbi s obalnim dijelovima otoka.

Opširnije

Na otoku Bali koncentriran je veliki broj lječilišta. Neki od njih nalaze se na samoj obali i imaju veličanstvene plaže. Drugi vrebaju u predjelu otoka i omogućavaju vam opuštajući odmor i razgledavanje najzanimljivijih mjesta regije. Predlažem vam da detaljnije pogledate svako odmaralište što će vam omogućiti da sami odaberete svoj raj na Baliju.

Opširnije

U ožujku se sezona kiše na Baliju postupno bliži kraju, ali ponekad još uvijek ima kiše. Plaže ovog mjeseca nisu toliko čiste i atraktivne kao u lipnju i srpnju, ali voda je vrlo topla. Prije nego što krenete na Bali u prvom proljetnom mjesecu, proučite sve nijanse odmora tijekom ovog razdoblja.

Opširnije

Kao iu mnogim tropskim i ekvatorijalnim zemljama, i Bali ima jasnu podjelu na sušna i kišna razdoblja. Drugo karakterizira veća količina oborina, ali to uopće ne znači da se za sada ne preporučuje dolazak na otok. Razmislite o prednostima i nedostacima odmora u kišnim vremenima, koji će vam omogućiti da odagnate sve mitove i nedoumice, te odabrati najoptimalnije vrijeme za vaš budući odmor.

Opširnije

Bajkoviti Bali privlači mnoge turiste ne samo svojom tropskom prirodom i izvornom kulturom, postoje dva poznata aktivna vulkana Batur (Gung Batur) i Agung, kao i desetak spavaćih i izumrlih. Putovanje ovim živopisnim vrhovima pretvorit će se u pravu avanturu ispunjenu emocijama, živopisnim dojmovima, pa čak i dijelom ekstremnih sportova.

Opširnije

U svakom okrugu Balija nalaze se veliki trgovački centri, šarene male trgovine i tržnice s raznovrsnom robom. Uz klasične predmete s markom, ovdje možete pronaći jedinstveni nakit, drvene zanate, slike, tkanine i još mnogo toga. Balinski proizvodi su dobre kvalitete i relativno niske cijene, tako da svake godine tisuće turista iz cijelog svijeta leti na otok zbog dobre kupovine.

Opširnije

Nacionalna valuta otoka Balija, kao i cijele Indonezije, je indonezijska rupija. Njen je kod IDR. U Indoneziji se možete osjećati kao pravi milijunaš, budući da su iznosi u tisućama i milijunima. U mnogim trgovinama možete vidjeti kako su cijene izražene u dolarima. Da, to vam omogućuje plaćanje u stranoj valuti, ali promjena će vam biti dodijeljena u lokalnim rupijama i očito ne po tečaju koji nudi službena banka.

Opširnije

Unatoč relativno maloj veličini, Bali se uspio skrasiti tako da njegov južni dio ima pristup Indijskom oceanu, a sa sjevera prema obali pridružuje se Balijskom moru koje teritorijalno već pripada Tihom oceanu. Stoga, opuštajući se na Baliju, imate jedinstvenu priliku da odmah posjetite i more i ocean.

Opširnije

Ako želite posjetiti Bali, uživati ​​u dobrom odmoru i istovremeno uštedjeti novac, onda je travanj pravo vrijeme za planiranje odmora. Sredinom proljeća sezona kiše završava, vrijeme postaje sunčano, što stvara mogućnosti za različite vrste rekreacije. Unatoč prilično visokoj temperaturi zraka, aklimatizacija je u travnju lakša, što omogućava maloj djeci, starijim osobama i ljudima ovisnim o vremenskim prilikama na otok.

Opširnije

Zračna luka Bali zove se Ngurah Rai. Nalazi se nekoliko kilometara od glavnog grada Denpasara, tako da često možete čuti kako se zove po ovom gradu. Oba su imena tačna i odnose se na jednu zračnu luku. Kompleks je moderan, prostran i opremljen prema međunarodnim standardima.

Opširnije

Danas je Bali jedno od najpoznatijih svjetskih letovališta, koje turisti žele posjetiti, čak i iz najudaljenijih krajeva svijeta. Bjelorusi nisu iznimka. Pitanje je li viza potrebna građanima Bjelorusije svakim danom dobiva sve veću popularnost. Ne tako davno, i sam sam postavio ovo pitanje.

Opširnije

Unatoč činjenici da je Bali jedno od najpopularnijih odmarališta na svijetu, oko odmora s djecom ima puno polemika. Neki se uopće ne trude s tim problemom, spakuju torbe i kreću na putovanje, drugi pažljivo planiraju putovanje, pokušavajući uzeti u obzir sve predviđene i nepredviđene okolnosti.

Opširnije

Praznici na Baliju u svibnju ostavit će samo pozitivne dojmove. Vrijeme se normalizira, ocean svakim danom postaje mirniji, turisti počinju odlaziti na otok čak i iz najudaljenijih krajeva svijeta. Na kraju proljeća još uvijek se možete više opustiti za proračun, ljeti će se cijene znatno povećati. Stoga, ne propustite priliku da se na Baliju udobno i relativno jeftino opustite.

Opširnije

Mnogi supermarketi na Baliju prodaju širok izbor alkoholnih pića, a mogu biti i lokalni i uvozni. No, odmah bih želio napomenuti da se uvozni alkohol na Baliju teško može nazvati jeftinim, često su njegove cijene nekoliko puta veće nego kod nas. Ipak, izbor alkohola na otoku je širok, pa lako možete pronaći ono što volite.

Opširnije

Na Baliju postoje dvije različite sezone - suho i kišno. U srpnju na otoku vlada sušna sezona koja prija uz povoljne vremenske uvjete i omogućava vam da radite ono što volite. Sredinom ljeta svi se mogu okušati u surfanju ili jednostavno uživati ​​na plaži. A ako planirate planinariti planinskim predjelima, možete biti sigurni da vam kiša neće biti ozbiljan problem.

Opširnije

Pitanje dugoročnog najamnog smještaja na Baliju često je relevantno za one koji planiraju ostati na otoku najmanje mjesec dana. Ali za dugi boravak, uvijek biram odvojene kuće, imaju brojne prednosti u odnosu na hotelske sobe i nude puno više pogodnosti. Kuću možete unajmiti u različitim dijelovima Balija, ovisno o području, cijena joj može značajno varirati.

Opširnije

Živopisni otok Bali godišnje privlači sve veći broj turista. Njihov broj raste iz gradova Rusije. Putnici nisu zaustavljeni ni zbog složenosti rute koju treba prevladati kako bi se došlo do indonezijskog otoka. Danas ću govoriti o mogućnostima kako doći do Balija, koje se rute smatraju najpopularnijim i najbržim, kao i o tome kako možete uštedjeti na zračnom putovanju.

Opširnije

Kolovoz je glavna sezona na Baliju za odmor na plaži. Izvrsno vrijeme omogućuje sunčanje od jutra do večeri, povremeno se uranjajući u bistre i prozirne vode oceana. Malo ljudi ostaje nezadovoljno, jer je krajem ljeta na raspolaganju ogroman izbor zabave i svi mogu pronaći ponešto za uživanje.

Opširnije

Smješten u blizini ekvatora, Bali ima temperaturu zraka od najmanje +20 stupnjeva Celzija 12 mjeseci u godini. No, postoji razdoblje pogodnije za opuštanje i manje. Listopad se još uvijek odnosi na sušno razdoblje, iako se kiše u ovom trenutku postupno povećavaju. Ako planirate posjetiti svjetski poznato indonezijsko odmaralište, onda je sredina jesenskog kalendara pravo vrijeme za takvo putovanje.

Opširnije