Hrana i piće

Plod lipe u Tajlandu je ljeto predznak, razdoblje zrenja i berbe traje od travnja do lipnja. Ovo egzotično voće ima tonična svojstva i, možda, nema boljeg načina za osvježenje na vrućini od gozbe. Ličevo stablo na Tajlandu uzgaja se kao usjev. To je zimzeleno, u prirodnim uvjetima naraste do 10 metara visine.

Opširnije

Thai Pad Pad Tajlandski rezanci od riže svakodnevno su i sveprisutni za stanovnike kraljevstva Siam. Bez obzira u kojoj pokrajini zemlje koju posjetite, naći ćete je u jelovniku bilo kojeg tajlandskog kafića, kao i u asortimanu uličnih prodavaca jestivih, u takozvanoj mashinnici. Štoviše, potonji je posebno popularan zbog jednostavnosti pripreme i neprestano velike potražnje.

Opširnije

U ovom ćemo članku govoriti o imenima, ocjenama i kvaliteti piva proizvedenog na Tajlandu. U ovoj zemlji ne postoji niti jedna pivovara koja radi u lokalnoj kolibi na periferiji odlagališta, cjelokupna je proizvodnja super moderna, a kvalitetu prate europski menadžeri. Moguće je da za nekoliko dana odmora nećete imati vremena isprobati sve sorte i odrediti koje je pivo na Tajlandu najbolje.

Opširnije

Da biste se "uhvatili" za tajlandsku kuhinju, možda će vam trebati puka sitnica: samo jednom ili dvaput isprobajte jela začinjena galangalom, kardamomom, limunskom travom, kokosovim mlijekom i čilijem. Njihov ukus i miris toliko utječu na središte užitka u mozgu da će se želja za ugodom još jednom ugoditi receptorima jezika i nosa nečim sličnim.

Opširnije

Mnogi od nas, stižući na Tajland na jedan ili drugi način, susreli smo se s čajem - slučajno je netko bio na tržnici ili u ljekarni, dok je netko namjerno otišao u specijalizirano mjesto. Danas želimo razgovarati o jednoj od prodavaonica koje prodaju ovo prekrasno piće, a zove se "Tea Village". Trgovina postoji od 2011. godine, a tijekom tog razdoblja stekla je određenu popularnost među publikom koja govori ruski jezik.

Opširnije

Većina plodova koje ćete sresti na Tajlandu divlja je. Međutim, postoje i namjerno uzgojene kulture (na primjer, durian), koje su usjevi. Među njima, voće papaje zauzima posebno mjesto, nezamjenjiv je sastojak mnogih nacionalnih jela, iako je u Kraljevstvo Siam stiglo s druge strane Tihog oceana.

Opširnije

Pravilno sastavljena prehrana s ravnotežom svih hranjivih sastojaka osnova je razvoja zdravog djeteta. Kako hraniti djecu na Tajlandu? U koje se ugostiteljske točke može vjerovati? Gdje kupiti hranu? Ova su pitanja relevantna za roditelje koji uzimaju djecu s odmaranjem do 2 godine i starijih. Možda će vas zanimati slične teme u kojima su djeca povezana s Tajlandom: Rođenje djeteta na Tajlandu Obiteljska odmarališta na Tajlandu Priprema za godišnji odmor u Tajlandu s djecom Što hraniti dijete u Tajlandu do 2 godine starosti U ovoj dobi roditelji organiziraju obroke uzimajući u obzir sklonosti djeteta.

Opširnije

Na Tajlandu je vruće. Uvijek. To je uobičajeno. Kao i želja osobe da se ohladi uzimajući tekućinu unutra. To ne samo da posjećuju turisti, već i lokalni stanovnici to rade s jednakim zadovoljstvom. Naravno, ne govorimo o "vatrenoj vodi", ugađanju žeđi drugačije vrste. Prirodni uvjeti zemlje u kojoj raste stotine vrsta egzotičnog voća čine mogućnosti za pripremu ukusnih smjesa za hlađenje gotovo neograničenim.

Opširnije

Među svim najneobičnijim plodovima na svijetu durian je na prvom koraku - dar egzotične prirode Tajlanda. Obdarena je mnogim svojstvima koja još nisu u potpunosti proučena. Unatoč misteriji znanstvenika, tajlandsko voće privuklo je turiste. Nikoga nije ostavio ravnodušnim - ni one koji su ga voljeli, niti one koji su bili zgroženi nakon prvog testa.

Opširnije

Unatoč činjenici da čaj, kao jedna od sorti bezalkoholnih pića na Tajlandu, nije popularan, može se naći u prilično širokoj raznolikosti. I svaka vrsta koja se pojavljuje ima svoje nenadmašne arome i ljekovita svojstva. Po povratku u domovinu preporučujemo da ponesete svoje omiljene čajne sorte.

Opširnije

Makašnica je posebna košarica za hranu ili, rjeđe, stajanje na mjestu, mala blagovaonica, pripremljena hrana u mini kafiću na kotačima. Makake na Tajlandu obično imaju potrebne uređaje za rad s lokalnom hranom. Svi vrhunski modeli mogu se podijeliti u nekoliko vrsta: kolica, koje je osoba ili automobil premjestio, kao prikolicu; kolica postavljena na okvir bicikla; mali nepomični toranj sa svojim stolovima; kolica za motocikle, koja se nalaze najčešće od svih ostalih

Opširnije

Plavi čaj s Tajlanda naziva se najpopularnijim i originalnijim čajem u ovom Kraljevstvu. Tajlandski plavi čaj, koji se naziva i plavi čaj, proizvodi se isključivo na Tajlandu. Iako postoji još jedan plavi čaj koji je potpuno za razliku od tajlandske verzije - kineski - treba imati na umu da je ovo potpuno drugačije piće, a ne toliko popularno, jer se pravi od lišća Oolonga.

Opširnije

Od svega što se može donijeti s Tajlanda, postoji jedan proizvod koji je najsporniji i najsporniji. Ovo je sok Noni koji je, prema lokalnim vjerovanjima, ljekovit, gotovo tajlandska panaceja. Možete ga kupiti u trgovinama Tajlanda tijekom izleta ili čak u tajlandskim ljekarnama (na primjer, ljekarnama u Pattaya).

Opširnije

Iako se Azija zasluženo smatra najzapaženijim kontinentom na svijetu, gody godine vodstva na području međunarodnog turizma nije moglo utjecati na situaciju na Tajlandu. Danas je ovdje dostupan alkohol za gotovo svaki ukus i budžet, koji se, uzgred, može donijeti sa Tajlanda u vašu domovinu. I prije svega, htio bih napomenuti pića koja su tradicionalna za ovu regiju, odnosno tajlandski alkohol!

Opširnije

Zanima vas što i što jedu Tajlanđani? U ovom materijalu možete dobiti odgovor na ovo pitanje. Tajland je po pitanju unosa hrane tradicionalno sličan Kini, gdje taj proces provodi velika tvrtka. Svi prisutni sjede za stolom u čijem su središtu postavljena uobičajena jela. Svaki pojedinačno stavite samo dio riže u poseban tanjur.

Opširnije

Tajlanđani su posudili recepte za jela mnogih naroda i zemalja za svoju nacionalnu kuhinju. Međutim, uvodeći ih u svoju svakodnevnu rutinu, unijeli su toliko vlastitog i zanimljivog nacionalnog ukusa u ova jela da se doista autentična tajlandska kuhinja može kušati samo na Tajlandu. Ova država leži u nekoliko klimatskih zona i isprana je tropskim morima, čija se fauna radikalno razlikuje duž istočne i zapadne obale.

Opširnije

Razgovarajmo o jednom tajlandskom jelu od riže, kojeg vole i Tajlanđani i Farang. Posjetitelji restorana i kafića, kao i makaki, ovo jelo naručuju više nego bilo koji drugi. Po dolasku na odmor na Tajland, ako ste gladni i ne možete odlučiti u kojem jelu ćete uživati, naletite na bilo koji restoran i naručite Pad Capao ili Pad Kra Prao.

Opširnije