Nhang

Vrijeme u svibnju u Nha Trangu nastaje pod utjecajem monsuna. Ovog mjeseca odmaralište ima mnogo sunčanih dana s prilično visokom temperaturom i visokom vlagom. Turistička sezona u svibnju postupno se završava, turista je puno manje. No unatoč tome, ostatak je ovdje u posljednjem mjesecu proljeća prilično ugodan: vrijeme je sunčano, more mirno i toplo, nema gužve turista na plažama i izletima.

Opširnije

Duž čitave turističke obale, duge 7 kilometara, prostire se raskošna šetnica duž koje raste kokosova palma i mrlje od znakova ugodnih kafića i trgovina. Tu je i središnja gradska plaža Nha Trang. Geografski gledano, urbana linija plaže može se podijeliti u nekoliko dijelova.

Opširnije

Međunarodna zračna luka Cam Ranh četvrta je po veličini zračna luka u Vijetnamu, a služi za domaće i međunarodne letove. Nha Trang je udaljen 35 km. Nalazi se na obali zaljeva Kamran u istoimenom gradu, u provinciji Khanh Hoa. Zračna luka status je dobila krajem 2009. godine.

Opširnije

Lipanj u Nha Trangu smatra se suhom sezonom s maksimalnim brojem sunčanih dana i minimalnim količinom oborina. Nedostatak je gipka vrućina. Grad je zaštićen od jakih vjetrova zidinama planina, tako da ovdje nema opasnih tajfuna ili uragana. A u lipnju na gradskoj plaži Nha Trang još uvijek nema valova, a na njemu se možete opustiti čak i s malom djecom.

Opširnije

Nha Trang privlači mnoge turiste jeftinim odmorom na lokalnoj obali. Ima mnogo toga za izabrati: sunčanje i kupanje na prepunim, bučnim plažama ili preferirajte mirna mjesta dizajnirana za opuštajući odmor. Još uvijek možete posjetiti zabačene uvale s prekrasnom netaknutom prirodom. U Nha Trangu postoje samo dvije plaže, ali nedaleko od grada postoji još nekoliko ljepših plaža.

Opširnije

Nha Trang je odavno prepoznata kao gradska prijestolnica Vijetnama. Njegove obale ispire Južnokinesko more. Pripada takozvanom australsko-azijskom vodnom bazenu u kojem se sastaju Indijski i Tihi ocean. Stoga mnoge turističke plaže Nha Trang smatraju oceanskim. Međutim, Nha Trang je još uvijek more. Ako idete na odmor u ovo vijetnamsko odmaralište, onda biste trebali znati što očekivati ​​od njegovog mora.

Opširnije

Glavni turistički grad Vijetnama prima tisuće turista tijekom cijele godine. Ali upravo u srpnju dolazi najtoplije vrijeme za odmor na plaži. Vrhunska sezona sa sobom nosi visoke temperature zraka i vode, kao i vrlo visoku razinu vlažnosti. U ovom trenutku treba paziti da ne izgarate na suncu i uživajte u ostatku.

Opširnije

Plaža Paragon nalazi se na jugu Nha Trang, u luksuznom vikend naselju zvanom An Vien. Ovo je vrsta "rublje" Nha Trang s luksuznim vilama i širokim cestama. Plaža je popularna među turistima zbog činjenice da nema valova i more je mirno tijekom cijele godine. Odabir je obitelji s djecom i ljudi koji se žele opustiti na mirnom i tihom mjestu.

Opširnije

Ljeti, Nha Trang ima vruće i sunčano vrijeme, pogodno za odmor na plaži. U kolovozu ima puno turista (posebno Kineza), kao i u ostalim ljetnim mjesecima. No, odmor u ovom trenutku ima svoje karakteristike koje valja uzeti u obzir pri organizaciji putovanja. Stoga je važno pripremiti se unaprijed. Kakvo vas vrijeme očekuje u posljednjem ljetnom mjesecu, detaljno ćemo govoriti u ovom članku.

Opširnije

Dva vijetnamska grada, Hanoi i Nha Trang, razdvojena su udaljenost od 1295 kilometara. A to je prilično daleko. Da biste stigli od jedne do druge točke, možete koristiti avion, vlak, autobus ili unajmljeni automobil. Svaki od navedenih načina prijevoza razlikuje se u vremenu i novcu.

Opširnije

Vijetnam je turistički raj. Usredotočen na razvoj turizma, Vijetnam je građanima nekih država dao dozvolu boravka na njegovom teritoriju bez da moraju podnijeti zahtjev za vizu. Među tim državama je i Rusija. Koje su nijanse u dobivanju vize po dolasku i kako podnijeti zahtjev za vizu u konzulatu - govorit ću o ovom i drugim pravilima za ulazak u Vijetnam u ovom članku.

Opširnije

Kao i drugi gradovi, i Nha Trang je podijeljen u četvrti. Ispričat ću o uvjetnim područjima u kojima se turisti vole smjestiti. Zahvaljujući tome shvatit ćete što je ovo odmaralište i koje područje je za vas najprikladnije. To će vam omogućiti da odaberete najudobnije područje za opuštanje. Pristupite tome odgovorno, jer svaki okrug ima svoje karakteristike.

Opširnije

Masaža u Nha Trangu vrlo je popularna zbog obilja SPA centara i specijaliziranih salona po pristupačnim cijenama i visokoj razini usluge. Masaža u vijetnamskim toplicama odlikuje se raznolikošću i prirodnim sastojcima koje lokalni majstori koriste u svom radu. Kako ne biste naštetili vlastitom zdravlju, trebate birati između institucija s dobrom reputacijom i puno pozitivnih recenzija.

Opširnije

Nha Trang je tropsko odmaralište koje se može posjetiti tijekom cijele godine. No od kraja rujna započinje sezona kiše i vrijeme se počinje pogoršavati. Nebo je sve oblačno, kiša pada sve češće, na moru postaje vjetrovito, a visoki valovi se povremeno dižu. Ali ako želite, čak i u ovom trenutku možete uživati ​​u svom odmoru, čistim plažama i mirnom moru.

Opširnije

U rujnu se turistička sezona u Nha Trangu bliži kraju. Ovo je posljednji mjesec prije sezone kiše. Ako planirate odmor na jesen, odaberite rujan, jer će tada vrijeme biti oblačnije i kišnije. U rujnu još uvijek možete uživati ​​u odmoru na suncu i plaži. Štoviše, cijene mnogih putničkih usluga niže su nego u ljetnim mjesecima.

Opširnije

Nha Trang jedno je od popularnih mjesta u Vijetnamu zbog odmora na plaži i bogatog izletničkog programa. Svake godine deseci tisuća turista dolaze ovdje da vide slikovite vijetnamske krajolike. Naselje je također atraktivno jer će se prilika za dobar odmor naći ne samo među bogatim odmorima, već i onima koji imaju skroman proračun.

Opširnije

Otok Phu Quoc nalazi se na prilično velikoj udaljenosti od Nha Trang. Do njega možete doći samo s promjenom u Ho Chi Minh City. Nema čak ni izravnih letova. Do otoka Phu Quoc možete letjeti avionom, autobusom ili vlakom. Prije nego što krenete na put, morate temeljito proučiti prednosti određenog prijevoza.

Opširnije

Bila bi velika pogreška posjetiti Nha Trang i ne otići u poznati zabavni park Vinpearl. Ovo je jedna od glavnih atrakcija grada, mjesto gdje se možete opustiti i zabaviti. Imat ćete priliku za jahanje po raznim atrakcijama, vidjeti zanimljive emisije, posjetiti kino, akvarij, zoološki vrt i još mnogo toga.

Opširnije

Najudobniji način da vlastitim prijevozom istražite Nha Trang i okolicu. Bicikl je proračunska i najpokretnija opcija. Iznajmljivanje je prilično jednostavno. No, kako bi se izbjegli problemi s iznajmljivanjem bicikla i ne bi došlo do nesreće, važno je slijediti određena pravila. Gdje je bolje unajmiti bicikl, koji su dokumenti potrebni i kako se sigurno voziti vijetnamskim cestama, razgovarat ćemo u ovom članku.

Opširnije

Smatra se da ne biste trebali ići u Nha Trang u studenom. To je zbog činjenice da se studeni smatra najsiromašnijim mjesecom u Nha Trangu. Ovo vrijeme nije pogodno za kupanje, odmor na plaži zbog čestih kiša i jakih valova na moru. No unatoč tome odmor u studenom ima svoje prednosti. O njima ćemo govoriti u ovom članku.

Opširnije