Rajski otoci

Koh Tao je prekrasan i slikovit otok u Tajlandskom zaljevu. Naziv sa Tajlanda u prijevodu je "Ostrvo kornjače". Prije je ovdje živio veliki broj kornjača, ali nakon što je Koh Tao postao popularno turističko mjesto, kornjače je bilo vrlo malo. Navodno su našli mirnije mjesto.

Opširnije

Otok Tachai dio je nacionalnog parka Similana, ali udaljen je 50 km od najbližeg otoka Similanskog arhipelaga. Stoga većina turista koji dolaze na Similanske otoke ne stiže na otok Tachai. Ali vrijedi ga posjetiti. Netaknuta priroda, azurno more i bijele plaže zadivljuju u svojoj ljepoti.

Opširnije

More, prekrasne plaže, hoteli za svaki ukus i ljubazni Tajlanđani - ovo je Koh Phangan. Postala je popularna među turistima ne tako davno, infrastruktura se i dalje razvija. Većina turista to zna kao mjesto velike i bučne zabave za puni mjesec. Svaki gost otoka moći će odabrati okus plaže, hotela i pogleda.

Opširnije

Nedaleko od Koh Samuija, među vodama Tajlandskog zaljeva nalazi se nevjerojatan rajski Tajland - Koh Phangan. Mnogobrojne plaže i netaknuta priroda učinile su ga odmaralištem svjetskog značaja. Mnogi o otoku znaju zahvaljujući zabavi za puni mjesec, koja se redovito održava na dan punog mjeseca.

Opširnije

U najjužnijoj točki Tajlanda nalazi se slikoviti otok s prekrasnim plažama pod nazivom Koh Lipe. Posljednjih se godina aktivno razvija i od divljeg otoka postupno se pretvara u popularno turističko mjesto. Sve je više novih hotela, kafića i zabave. Međutim, još uvijek su sačuvana mnoga mjesta s netaknutom prirodom i osamljenim plažama.

Opširnije

U pokrajini Krabi, na udaljenosti od samo nekoliko kilometara od kopna, nalazi se pravi raj prirode - otok Lanta. Trajektom s kopna Tajlanda do otoka možete stići za samo 10 minuta, a do samog otoka možete stići automobilom u pola sata nelagodne vožnje.

Opširnije

Otok Koh Lan je vrlo malog područja, u duljini traje ne više od 4 kilometra. Nije pogodan za dugi boravak, jer nema noćnog života, mnogo izleta, atrakcija i trgovačkih centara. Odmor u Koh Lani može se vidjeti kao jednodnevni izlet ili svakodnevni posjet plažama.

Opširnije

Za ljubitelje mirnog i mirnog odmora na morskoj obali, otok Samet koji se nalazi 7 kilometara od kopna može biti izvrsna opcija. Geografski gledano, otok je udaljen 200 kilometara od Bangkoka i 100 kilometara od Pattaje. Naziv Samet dolazi od istoimenog stabla koje je rasprostranjeno po cijelom otoku i odnosi se na ljekovite biljke svijeta.

Opširnije

U zaljevu na Tajlandu nalazi se raj za ugodan odmor - otok Koh Kood. Nalazi se na samom jugozapadu zemlje, u neposrednoj blizini granice s Kambodžom. Ovaj otok smatra se četvrtim najvećim na Tajlandu i dio je najvećeg arhipelaga Koh Chang. Na teritoriju živi samo 2.000 stanovnika, ostatak otoka prekriven je djevičanskom tropskom prirodom i snježnobijelim plažama.

Opširnije

U Krabiju je nekoliko otoka koji zaslužuju posebnu pažnju turista. Oni privlače svojim prekrasnim krajolicima i bijelim plažama. Jedan od njih je i Hong. Mala stjenovita formacija sa svih strana prekrivena tropskom vegetacijom. Njezin je vrhunac velika prelijepa pruga za plažu koja se čula daleko izvan granica Tajlanda.

Opširnije

Slikoviti i osamljen otok u blizini Pattaje je Phai. Ovdje se možete opustiti od gradske vreve, sunčati se na snježno bijeloj plaži i uživati ​​u netaknutoj tropskoj prirodi. Takav odmor često nije dovoljan turistima koji odmaraju u Pattaji. Stoga se slobodno ukrcajte na brod i idite do mirnog i lijepog otoka Phai, više što put od Pattaya traje ne više od dva sata.

Opširnije

Otok Mack privlači svojom očaravajućom prirodom koja krasi neviđene ljepote. Turisti dolaze ovdje u potrazi za harmonijom, blaženstvom i uistinu usamljenim opuštanjem. Ovdje se možete upoznati sa životom stanovništva, proučiti njihov način života i kulture. Ko Mak već nekoliko desetljeća ugošćuje putnike, ali i pored toga uspio je zadržati netaknut izgled.

Opširnije

Koh Sichang najbliži je otok Bangkoku. Smješteno je sjeverno od Pattaye, nasuprot grada Sichara. S tim karakteristikama, čini se da bi trebao biti veliki broj turista. Ali u stvarnosti je sve potpuno drugačije. Koh Sichang nije baš popularan među putnicima.

Opširnije

Osim kopna, provincija Krabi uključuje nekoliko desetaka otoka. Sastoji se od vapnenca, oni se poput gljiva uzdižu iznad voda Andamanskog mora. Neki od njih su nepregledne litice sa zanimljivim pejzažima, a ostali su poznati po svojim snježnobijelim plažama i azurnim morima u blizini.

Opširnije

Otok Phangan prepun je prirodnih atrakcija, uključujući dva velika nacionalna parka. Njihova flora, fauna, vodopadi su pod posebnom zaštitom Tajlanda. Na otoku Phangan turisti neće vidjeti kulturne atrakcije koje su napravile ljudske ruke. Među arhitekturom postoji samo nekoliko hramova izgrađenih u tajlandskom stilu.

Opširnije

Jedan od otoka najbliži Pattaji je Koh Lan, koji je udaljen samo 8 km od popularnog odmarališta. Do njega se može doći trajektom. Izlet će trajati od pola sata do sat vremena, ovisno o točki krajnjeg pristaništa - Na Ban ili pristaništu Tavaen. Ovdje ćete pronaći slikovite poglede i prekrasne snježne bijele plaže kojih toliko nedostaje u Pattaji.

Opširnije

Maya Bay jedno je od najpopularnijih mjesta na Tajlandu. Gužve turista dolaze ovdje da vide rajsku plažu, na kojoj je poznati filmski glumac Leonardo DiCaprio glumio u filmu "Plaža". Zaljev je smješten na nenaseljenom otoku Phi Phi Ley i dio je Nacionalnog parka Tajlanda. Ovdje možete roniti, roniti ili se jednostavno sunčati na plaži, diveći se predivnom pogledu.

Opširnije

Ako želite biti na rajskom otoku s bijelim plažama, ali ne želite trošiti puno vremena na putu, onda krenite na otok Coral. Nalazi se na 5 km od južne točke Phuketa. Ovo je izvrsna prilika za raznolikost odmora na Phuketu. Za razliku od popularnog odmarališta, otok Coral je puno mirniji, ovdje se možete potpuno opustiti i uživati ​​u tropskim divljinama.

Opširnije

U ovom članku želim vas upoznati s nekim rajskim otocima na Tajlandu, koji se nalaze u blizini Phuketa - ovo je Khai. Ako vam dosade plaže na Phuketu, želite raznolikost, kristalno čisto more s bijelim pijeskom, prekrasan podvodni svijet, a zatim krenite na Khai otoke. Ima ih samo tri: Khai Nui, Khai Nai i Khai Nok.

Opširnije

Na 9 km od jugoistočne obale Phuketa nalazi se prekrasan otok s bijelim plažama i azurno more nazvan Mai Ton. Nije potrebno ići na Similanske otoke ili Tachai da biste bili u tropskom raju. Potrebno je samo 15 minuta ploviti brodom s pristaništa Phuket i nalazite se na prekrasnom otoku Maiton.

Opširnije