Tajland

Oasis Spa moderan je lanac spa s podružnicama smještenima u Pattaya, Phuketu, Bangkoku i Chiang Mai-u. Svaki salon ima jedinstveni dizajn s mirnom atmosferom i certificiranim masažama sa dugogodišnjim iskustvom. Spa centar nudi svojim klijentima autorove spa programe, kao i tradicionalnu tajlandsku masažu.

Opširnije

Kraljevske ljekarne na Tajlandu službene su farmaceutske ustanove pod patronatom kraljevske obitelji. Oni su osnova takozvane tajlandske tradicionalne medicine, čija se slava o čudesnim mogućnostima proširila po cijelom svijetu. Ukupno, Tajland ima nešto više od 10 kraljevskih ljekarni.

Opširnije

Glavni grad Tajlanda - Bangkok gotovo je udaljen od svih krajeva zemlje i najveće je prometno središte. Unutar ovog gradskog područja postoje dvije zračne luke - stari Don Muang i novi Suvarnabhumi. Kao i željeznički kolodvor Hua Lamphong, tri službene autobusne stanice i još tri komercijalna mjesta za slijetanje.

Opširnije

Kao što već znamo, provincija Krabi poznata je po svojim slikovitim otocima i njihovim snježno bijelim plažama. Upoznajmo se svaki od njih bliže i izgradimo rutu duž najzanimljivijih. Prva skupina je lokalna. Sastoji se od otoka: otok Poda, otok piletina, otok Tub i poluotok Railay s poznatom plažom Phranang.

Opširnije

Izlet jahtom "Crveni barun" u Samui jedna je od najpopularnijih atrakcija turista. Ovo je jedrilica jedrilica duljine trideset i širine od gotovo sedam metara, najveći pomorski brod za razonodu na otoku. Obično četrdesetak ljudi istovremeno odmori na brodu, iako je ona sposobna uzeti dvostruko više.

Opširnije

Vode oko Samuija nisu samo bogate životom, već su i vrlo prozirne - ovisno o doba godine i skupu (mjesto ronjenja), udaljenost vidljivosti doseže dvadeset, pa čak i trideset metara. Zbog toga je ronjenje u Koh Samui, Koh Tao i Nang Yuan jedna od najrazvijenijih turističkih industrija. Ovdje će vam se ponuditi širok izbor ronilačkih mjesta i njegove vrste koje će odgovarati i iskusnom roniocu i početnicima.

Opširnije

Deset kilometara od otočke zračne luke i trideset od glavnog grada nalazi se plaža Naithon na Phuketu. Nai Yang mu se pridružuje na sjeveru, a Bang Tao na jugu. Ukupna dužina obalne crte na ovom mjestu je oko kilometar, a njegova širina u doba plime nije veća od pedeset. Plaža Naithon (Naithon Beach) nalazi se na slivu između polu-divljih plaža na sjevernom Phuketu i glavnog odmarališta na zapadnoj obali, gdje se okuplja većina turista.

Opširnije

Plaža Kamala Beach na Phuketu jedno je od tri najpopularnija odredišta za odmor na otoku i dobro je prilagođena za opuštajući odmor s djecom uz more. Njegova je karakteristika da obalna ruta odlazi na istok i ne odvaja samu plažu i stambeni prostor. Zahvaljujući tome postoje hoteli koje je zaista moguće pripisati prvom redu.

Opširnije

Nitko od djece i nekoliko odraslih neće ostati ravnodušan pri pogledu na ponija - mali konji s baršunastim krznom, dugim repom, grivom i filozofski tužnim očima. U pravilu su dobronamjerni i uzvraćaju svaku vrstu naklonosti. Ako ste s malom djecom otišli na odmor u Pattaya, onda je farma Pipo Pony najbolje mjesto gdje možete slobodno razgovarati s ovim divnim predstavnicima obitelji artiodaktila.

Opširnije

Koh Samui - jedan od onih otoka u Tajlandskom zaljevu, koji su se u proteklih dvadeset godina pretvorili u velika turistička središta. Najveće je područje u njima. Pronalaženje na karti je prilično jednostavno. Da biste to učinili, nacrtajte meridijansku crtu južno od Bangkoka. Udaljenost između njih je oko sedam stotina kilometara.

Opširnije

Plaža Kata Noi na Phuketu je mala, ali udobna. Njegova ukupna duljina ne prelazi šest stotina metara. U kišnoj sezoni jednostavno ga okupiraju ljubitelji surfanja. No zimi privlači goste odmaranjem svojom izoliranošću - s dva kraja ograničena je stjenovitim ogrtačima i čistoćom. Udaljen je oko 20 km od glavnog grada otoka, grada Phuketa, i 45 od zračne luke.

Opširnije

Za mnoge ljude koji su voljom sudbine odmorili tijekom kišne sezone, uvijek se postavlja pitanje kakvo je vrijeme u jeseni u Pattayi - u rujnu, listopadu i studenom. Ukratko možete odgovoriti na ovaj način: u Pattayi u ovo doba godine naći ćete visoko razvijene oblake i kratkotrajnu obilnu kišu. Padavine su nepredvidive, započinju bez preambule i završavaju jednako neočekivano.

Opširnije

Ako ste se odmorili na Koh Samui-u, izlet na otoke Koh Tao i Nang Yuan definitivno će biti uključen u program vašeg boravka tamo. I to ne čudi, jer su oni jedan od najslikovitijih komada zemlje usred vode. U cijelom svijetu naći ćete ih samo desetak. Vodi vas do njihovih obala gliserom.

Opširnije

Otok Samui nije baš velik, ali sve njegove najljepše kutove možete posjetiti samo vožnjom željeznog konja - džipa-SUV-a. Ovu priliku pruža posebno organizirani obilazak Jeepovog safarija kroz džunglu Koh Samuija. To uključuje ne samo posjet najtajnijim kutovima džungle, već i uspon na najvišu točku otoka, kao i kupanje u jezeru s vodopadom.

Opširnije

Koh Samui je upola manji od Phuketa, ali se s njim samouvjereno natječe u borbi za pažnju turista. To olakšavaju veličanstvene plaže s bijelim koraljnim pijeskom, slikovite lagune, planinski slapovi i plavo nebo bez dna. Jedna od najpopularnijih izletnika turista je jahanje slonova u safari parku Namuang na Koh Samui.

Opširnije