Vijetnam

Voće je jedan od glavnih razloga zašto biste trebali letjeti u Vijetnam. Takva raznolikost ne postoji ni u jednoj zemlji u Aziji. Voćne tržnice oduševit će vas izborom zdravih i ukusnih voća. Da biste kupili plodove najviše kvalitete, morate naučiti više o najpopularnijim. Ako idete u Vijetnam, moji korisni savjeti će vam dobro doći.

Opširnije

Svaka država ima svoj alkohol koji se razlikuje od alkoholnih pića tradicionalnih za druge države. Vijetnam nije iznimka, ima i svoja lokalna pića, koja se ne mogu naći u drugim zemljama. Istovremeno ćete pronaći veliki asortiman alkohola koji vam je poznat. Prodaja alkohola u zemlji obavlja se svakodnevno.

Opširnije

Dočekati Novu godinu u toploj klimi i okruženoj egzotičnom prirodom san je mnogih ljudi. Jedno od najboljih mjesta za slavlje je Nha Trang. Unatoč činjenici da se lokalna Nova godina slavi prema lunarnom kalendaru i pada sredinom siječnja ili veljače, Vijetnamci čine sve što mogu kako bi stvorili svečanu atmosferu za strane goste i pružili im veselo raspoloženje tijekom zapadne Nove godine, koja se slavi u noći 31. prosinca 1. siječnja.

Opširnije

Trenutno bjeloruski turisti ne smiju otvoriti vizu za putovanje u Vijetnam ako planiraju ostati tamo samo 15 dana. U slučaju da putovanje treba biti dulje, ipak morate sastaviti dokument. Kako se točno događa ovaj postupak, koji su papiri potrebni, kome se može odbiti i kako produžiti vizu, reći ću u ovom članku.

Opširnije

Jednom kada ste u Vijetnamu, prilično je lako zbuniti se zbog velikog popisa dostupnih egzotičnih jela, nepoznatih pića i želje da sve to probate. Vijetnamska kuhinja ne može se nazvati uobičajenom za rusku osobu, jer je ova država što je moguće drugačija od Rusije, i po klimi i po mentalitetu.

Opširnije

Vijetnam godišnje primi stotine tisuća posjetitelja tijekom najvećeg odmora - lunarne Nove godine s izvornim imenom Tet Nguyen Dan. Zemlja privlači turiste ne samo slikovitim krajolicima, toplim morem, zanimljivim događajima, već i svojom neobičnom tradicijom i lokalnom bojom.

Opširnije

Da biste došli iz grada Ho Ši Mina do otoka Fukuok, možete se koristiti avionom, autobusom, vlakom ili osobnim automobilom. Treba imati na umu da se radi prevladavanja vodnog dijela puta kopnenim prijevozom osigurava para. Prema tome, prizemni put može potrajati dosta vremena.

Opširnije

Ako ne volite mrazeve, a zimi želite provesti toplo, onda možete otići na zimu u Vijetnam. Ovo je popularno odredište Rusa. Slobodnjaci, internetski poduzetnici i mnogi drugi turisti koji govore ruski koji nisu vezani za određeno mjesto rada, sve više odabiru Vijetnam za zimovanje.

Opširnije

Ruta Ho Ši Min - Phan Thiet prilično je popularna među turistima. To je zato što je Phan Thiet najbliže mjesto od zračne luke Ho Chi Minh. Uključujući ovaj grad poznat je po svojim čistim pješčanim plažama i mnoštvom atrakcija. Da biste došli iz grada Ho Chi Minh do grada Phan Thiet, trebate prijeći 214 kilometara, vrijeme prelaska s jedne točke na drugu je 4-5 sati.

Opširnije

Vijetnam je kao komunistička zemlja službeno ateistička država s vjerskom slobodom. Međutim, ovdje je religija sastavni dio života većine ljudi. Od 95,5 milijuna ljudi, 95% stanovništva sljedbenici su različitih vjerskih uvjerenja, običaja i praksi.

Opširnije

Lučki grad Vung Tau nalazi se na jugu Vijetnama. Ovo je najbliže gradsko odmaralište Ho Ši Minh s razvijenom infrastrukturom i zanimljivim zabavnim sadržajima i atrakcijama. Nalazi se na udaljenosti od oko 100 km. Dođite do njega oko 2 sata. Prometne veze u tom smjeru dobro su razvijene.

Opširnije

Vijetnam i Tajland najpopularnije su destinacije za odmor u jugoistočnoj Aziji. Obje zemlje pružaju nevjerojatno iskustvo putovanja.Slične su u kulturi, kuhinji, klimi, prirodi - od bijele pješčane obale do planinskih područja koja oduzimaju dah. Ali istodobno, postoji niz razlika među njima, uključujući zabavu, infrastrukturu, atrakcije i još mnogo toga.

Opširnije

Zračna luka Ho Ši Min Tan Tan Son Nhat nalazi se na 6 km od centra grada. Do nje možete doći javnim prijevozom i taksijem. Stoga ne bi trebalo biti nikakvih problema s ulaskom u centar, dosta je prijevoza. Moja kratka uputa o tome kako se to može učiniti pomoću različitih načina prijevoza pomoći će vam da isplanirate svoj put i izračunate svoje nadolazeće putne troškove.

Opširnije

Vijetnam, kao i druge zemlje jugoistočne Azije, pruža turistima priliku da probaju raznovrsno egzotično voće. Njihov se ukus ne može zaboraviti, a mnogi putnici žele donijeti barem malo neobičnih plodova kući. Ali kako to ispravno učiniti kako ne bi kršili carinske zakone Vijetnama i Ruske Federacije, reći ću u ovom članku.

Opširnije

U Vijetnamu, kao i u ostalim državama, carinski propisi obvezuju sve posjetitelje zemlje. Vlada je objavila popis robe koja je zabranjena i ograničena na uvoz i izvoz. Na kraju odmora, prije odlaska iz zemlje, potrebno je provjeriti je li sva roba koju želite izvoziti zakonita.

Opširnije

Grad Ho Chi Minh i Dalat nalaze se na 300 km jedan od drugog. Međutim, zbog dobre prometne povezanosti, daljina neće postati prepreka. Možete ga prevladati avionom, autobusom ili taksijem. Nezavisni putnici mogu unajmiti automobil i krenuti na njega. Kao što vidite, postoji dovoljno načina da se dođe do Dalata.

Opširnije

Udaljenost od Ho Chi Minh grada do Mui Nea je oko 220 km. Taj se put može prevladati samo kopnom. U tom smjeru su autobusi, vlakovi i taksiji. Također možete unajmiti automobil i voziti se do Mui Ne-a. Svaka od ovih metoda ima svoje prednosti i nedostatke. Pogledajmo svaku od njih tako da možete odabrati onu koja vam odgovara.

Opširnije

Govoreći o jedinstvenoj kvaliteti i niskoj cijeni vijetnamske kozmetike, ne misli na dekorativne proizvode za šminkanje, već na brižne preparate. Njihova niska cijena je zbog činjenice da proizvođač ne troši novac na skupe kemijske aditive, sve komponente su prirodne i rastu na teritoriju zemlje.

Opširnije

Na trgovačkim policama Vijetnama nalazi se veliki izbor jedinstvenih proizvoda koji će iznenaditi i najhitrenije putnike.Ovdje možete pronaći neobičnu hranu, učinkovite lijekove, zanimljive suvenire, kvalitetnu odjeću i pribor. Moj popis od 23 najbolja proizvoda iz Vijetnama pomoći će vam da odaberete najbolje i ugodite sebi i svojim voljenima.

Opširnije

Ho Chi Minh i Hanoi su razdvojeni na oko 1.500 km. Nekoliko je mogućnosti prevladavanja ove staze: avionom, autobusom, vlakom ili vlastitim automobilom. Avion je najbrži put, a autobus najjeftiniji. Predlažem da razmotrite svaku od opisanih opcija kako biste u potpunosti shvatili prednosti i nedostatke svake.

Opširnije